Floriade Expo 2022 opent 14 april

Floriade Expo 2022 opent 14 april haar deuren

Op 14 april opent de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere haar deuren. Zes maanden lang kunnen bezoekers een reis maken langs moderne tuinbouw en ervaren hoe binnensteden groener, duurzamer en leefbaarder kunnen worden gemaakt.

Tijdens de Floriade Expo 2022 ontdekt de bezoeker groene oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken

Onder het motto ‘Growing Green Cities’ is Floriade Expo 2022 moderner en actueler dan ooit: veertig landen presenteren hun concepten en innovaties voor een duurzame en groene toekomst. Floriade vindt om de tien jaar plaats en is dit jaar gevestigd in Almere de provincie Flevoland, de jongste van alle Nederlandse provincies.

Tuinbouw

Floriade zet de tuinbouw echt centraal. Een groot deel van ons voedsel komt uit de tuinbouw en de vraag naar voedsel stijgt wereldwijd door bevolkingsgroei. Innovaties kunnen bijdragen om op een duurzame manier te voldoen aan die stijgende vraag .

De wijk is het voorbeeld waar de thema’s van de Floriade daadwerkelijk al werk in uitvoering zijn. Tuinbouw zorgt dus voor groen in de steden in de vorm van bomen, planten en bloemen. Op de Expo zie je prachtige voorbeelden van innovaties uit de tuinbouw op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie.

Naast opvallende inzendingen uit Azië en het Midden Oosten presenteren ook België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Italië zich bij Floriade.

Lees ook: Smart Thermal Grids voor toekomstige wijk Hortus op Floriadeterrein 

Proeftuin

Tijdens de Expo ervaar je bij het Kunstpaviljoen Flevoland dan weer een samensmelting van architectuur, kunst en natuur. Zowel binnen als buiten geniet je van een prikkelende ervaring. Het paviljoen, naar ontwerp van Studio Ossidiana is een voorloper van een nieuw kunstmuseum in Almere en het zal minstens 5 jaar fungeren als proeftuin.

Het kunstmuseum staat niet voor niets in Almere. De stad is internationaal bekend voor haar moderne architectuur ontworpen door wereldberoemde architecten. Almere stad wordt ook wel een architectuurmuseum in openlucht genoemd.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Verstedelijking

Door de verstedelijking verandert onze wereld in een razend tempo. Nederland is één van de dichtstbevolkte en verstedelijkte gebieden in de wereld en die druk merken we. Hoe gaan we om met de uitdagingen waar we mee te maken krijgen? ‘Growing Green Cities’ neemt je mee op weg naar de stad van morgen.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Tijdens Floriade Expo 2022 ontdek je groene oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Dompel jezelf onder in de hostcity Almere en de rest van Flevoland als living lab en toeristische bestemming. De campagne rondom het thema ‘Growing Green Cities’ is een samenwerking tussen Almere City Marketing, Visit Flevoland, Floriade Expo 2022 en NBTC.

Meer informatie: Floriade Expo 2022

Advertisment ad adsense adlogger