Bewust Veilig dag op 30 maart

Van Wijnen prijs voor meest veilige bouwplaats

Op woensdag 30 maart 2022 vindt de zesde Bewust Veilig-dag plaats. Bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud brengen op die dag bewust veilig werken extra onder de aandacht met diverse activiteiten. De slogan van dit jaar: “We blijven erop hameren”.

“De eerste 50 bedrijven die zich aanmelden voor de Bewust Veilig dag ontvangen een promotiekit”

Veilig en gezond werken is het hele jaar door een vast onderwerp voor bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud (BTO). Dat is niet voor niets; per jaar vinden er nog steeds te veel ongevallen plaats. De initiatief nemende brancheorganisaties blijven daarom hameren op veilig en gezond werken.

“Het hele jaar door werken we met onze collega’s aan producten, diensten en trainingen die veilig en gezond werken onder de aandacht brengen. Op de Bewust Veilig-dag hameren we daar extra op. Want niemand moet gevaar hoeven lopen tijdens zijn of haar werk”, aldus een gezamenlijk statement van de organiserende partijen.

Bewust Veilig

Elk jaar zijn er binnen de bedrijven diverse initiatieven op en rond de dag zelf om medewerkers op een ludieke en unieke manier bewust te maken van het belang van veilig en gezond werken. Vanuit de Bewust Veilig-dag wordt dit onder andere ondersteund met de Bewust Veilig-krant en een set online games; serieuze spellen waar je kennis, ervaring, inzicht en behendigheid voor moet inzetten.

Spelers kunnen hun persoonlijkheid en de effecten daarvan op veilig werken ontdekken, maar er is ook een video-quiz, een inschattings- en een behendigheidsspel. Zodra de games en de krant beschikbaar zijn, wordt dat via bewustveilig.com en diverse media bekend gemaakt.

Lees ook: Corona Helpdesk Veilig Werken

Early Birds

Hoe meer bedrijven uit de verschillende branches meedoen, hoe beter. Zo wordt veiligheid een topprioriteit in de gehele keten, met als doel dat iedereen aan het einde van de dag weer gezond naar huis kan. Bedrijven kunnen zich aanmelden als deelnemer via bewustveilig.com. De eerste 50 bedrijven worden beloond met een Early Bird promotiekit en logovermelding op de site.

De Bewust Veilig-dag Is een initiatief van de brancheorganisaties Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en OnderhoudNL

Meer informatie: Bewust Veilig

Advertisment ad adsense adlogger