De Bouwcampus gaat van start

De Bouwcampus gaat van start

Morgen, woensdag 13 januari, wordt in Delft de Bouwcampus officieel gelanceerd. Het gebouw is een ‘broedplaats voor de bouw’, waar partijen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken. De focus licht op moderne vraagstukken en innovatieve oplossingen op het gebied van leven, werken en wonen.

“Open innovatie betekent niet alleen samenwerken maar ook kijken naar andere manieren van samenwerken en oplossingen bieden. De Bouwcampus biedt partijen de ruimte om samen te experimenteren en op andere manieren naar de maatschappelijke vraagstukken te kijken”, aldus de organisatie.

Virtueel en fysiek

De Bouwcampus begon in 2013 als online netwerk, maar al snel ontstonden plannen voor huisvesting, waar ontmoeting en samenwerking in levende lijve plaats kan vinden. De officiële lancering is dus morgen, maar het pand aan de Van der Burghweg in Delft wordt inmiddels al gebruikt. Het virtuele netwerk blijft gewoon bestaan en vermeldt dat momenteel 11 partijen zich in het pand hebben gevestigd. Dit zijn voornamelijk kennis- en onderzoeksbureaus, maar ook meer projectgerichte adviesbureaus Building Changes en SBRCURnet.

Bouw en maatschappij

Er is veel aandacht voor de relatie tussen bouw en de maatschappij, met thema’s als vergrijzing, verduurzaming en verstedelijking. Ook start-ups en studenten zijn welkom voor projecten die op deze thematiek aansluiten. De Bouwcampus is een initiatief van Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland, het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeentes Rotterdam en Delft en de TU Delft. Los van het gebouw, hebben meer dan 120 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstituten zich reeds bij het netwerk aangesloten.

Lancering

Ter gelegenheid van de lancering is er een speciaal programma samengesteld, met als thema de flexibilisering van de samenleving en de maatschappelijke gevolgen daarvan. Diverse bewoners van de Bouwcampus zullen zich daarbij presenteren en ingaan op de wijze waarop co-creatie, waar hoog op wordt inzet, een meerwaarde kan hebben.
Het programma van 10.30 tot 15.30 uur is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

Advertisment ad adsense adlogger