De toekomst van de kust

De toekomst van de kust

Onderzoekers, beleidsmakers en innovatieve start-ups dompelen zich op 19 oktober in Scheveningen onder in onze toekomst aan én in de zee.

Sea Sights Summit biedt een dag lang inspiratie en discussie

Op de allereerste Sea Sights Summit buigen onderzoekers, beleidsmakers en in start-ups zich over vragen als: Wat heeft de zee ons te bieden op het gebied van voedselvoorziening? Gaan we straks wonen en werken op zee? Wat doen we aan de stijgende zeespiegel?

De Sea Sights Summit vindt plaats op de Pier en in het Kurhaus van Scheveningen. Het dagvullende programma begint met enkele inspirerende sprekers uit de wereld van landschapsarchitectuur, mariene wetenschap en kustbeleid. Vervolgens is er de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen en concreet te worden in een tiental workshops.

Rol van start-ups

Een van de sprekers is Marjan Kreijns, programmadirecteur van VPdelta. Zij begeleidt zo’n honderd start-ups bij innovaties op het gebied van water- en deltatechnologie in Nederland, Azië en Afrika. “Tijdens de Sea Sights Summit zal ik ingaan op de rol van start-ups om een veilige en klimaatbestendige kust te creëren. Aan de hand van concrete voorbeelden geef ik een blik op de mogelijke toekomst van onze kust.”

Ook de praktische kant van bouwen in en aan zee komt aan bod; zo zal Karina Czapiewska van platform en social enterprise Blue 21 vertellen over de ontwikkeling van drijvend bouwen en Marijn Spoelstra van Kondor Wessels Vastgoed gaat samen met beleidsmedewerkers van kustgemeenten in op innovatieve gebiedsontwikkeling.

Sea Sights Festival

De Sea Sights Summit is onderdeel van het Sea Sights Festival, het innovatiefestival aan en over de kust. Het wordt gehouden van 19 t/m 21 oktober en bestaat uit de volgende onderdelen:

* Sea Sights Expo | 19 t/m 21 okt | Boulevard Scheveningen
De vrij toegankelijke Sea Sights Expo laat zien wat er gebeurt op het gebied van energieopwekking op zee en natuurlijke kustversterking.

* Sea Sights Summit | 19 okt | Pier en Kurhaus Scheveningen
De Sea Sights Summit biedt een dag lang inspiratie en discussie voor beleidsmakers, projectontwikkelaars en ondernemers aan zee. Het volledige programma is te vinden op www.seasights.nl/summit. Kaarten à € 199,- zijn hier verkrijgbaar.

* Sea Sights Debat | 20 okt | Pier Scheveningen
Ooit een debat meegemaakt over de toekomst aan onze kust tussen beleidsmakers, politici en bewoners? Doe mee met het sea Sights Debat! Deelname is gratis, aanmelden kan hier.

Advertisment ad adsense adlogger