Rijk koopt voor EMA het Spark gebouw

EMA

Het Rijksvastgoedbedrijf koopt voor 42,8 miljoen euro het Spark-gebouw in Amsterdam, waar tijdelijk het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) onderdak krijgt. Aanvankelijk zou het rijk het gebouw tien jaar huren van OVG Real Estate, maar kopen blijkt voordeliger, zeker voor de lange termijn. Wij berichtten al eerder over de gunning van de nieuwbouw aan Dura Vermeer.

Rijksvastgoedbedrijf: Kopen voor EMA toch voordeliger dan huren

Verhuizing 1e kwartaal 2019

Het Europees Geneesmiddelen Agentschap verhuist uiterlijk 30 maart 2019 vanuit Londen naar Amsterdam; de eerste medewerkers komen waarschijnlijk al eerder. De nieuwbouw voor het EMA aan de Zuidas is half november 2019 klaar. Daarom is vanaf januari 2019 het Spark-gebouw als tijdelijke huisvesting beschikbaar. Het gebouw staat pal naast station Amsterdam Sloterdijk, op 10 minuten treintijd vanaf Schiphol.

Latere bestemming

Na verhuizing van het EMA naar de definitieve huisvesting aan de Zuidas, komt het Spark-gebouw eind 2019 beschikbaar om rijksdiensten in onder te brengen. Zo bericht het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties namens het Rijksvastgoedbedrijf.

Nieuwbouw

Het Rijksvastgoedbedrijf gunde de opdracht voor de nieuwbouw aan Dura Vermeer. Staatssecretaris Knops tekende daartoe de opdracht daartoe van 255 miljoen euro op 8 maart. Lees hier meer.

Rijk koopt voor EMA het Spark gebouw

Het Spark-gebouw in Amsterdam, de tijdelijke huisvesting voor
het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

Advertisment ad adsense adlogger