Nieuwbouw EMA door Dura Vermeer

Nieuwbouw EMA door Dura Vermeer

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de opdracht voor de nieuwbouw EMA, het Europees Medicijn Agentschap, in Amsterdam gegund aan Dura Vermeer. Staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft de opdracht van 255 miljoen euro vandaag ondertekend.

Kosten nieuwbouw EMA bouwen, 255 miljoen

Uitwerken

Dura Vermeer werkt het voorontwerp van Fokke van Dijk, architect bij het Rijksvastgoedbedrijf, verder uit. Zij bouwen het pand en doen gedurende 20 jaar het onderhoud. Men werkt daarvoor samen met andere bedrijven. Dura Vermeer was de enig overgebleven kandidaat in de aanbestedingsprocedure, waar zich in eerste instantie 6 partijen voor hadden ingeschreven. Züblin trok zich vorige maand terug. Dat bedrijf zag geen kans om het gebouw voor de de gestelde deadline op te leveren.

Kosten

De bouw van het pand en 20 jaar onderhoud kost 255 miljoen euro. Verder heeft Nederland de erfpacht van de grond eeuwigdurend afgekocht bij de gemeente Amsterdam. Daartegenover staat dat het EMA huur voor het pand betaalt aan Nederland.

Plaats

Het gebouw biedt plaats aan ongeveer 900 medewerkers, afkomstig uit zo’n 30 landen. Jaarlijks ontvangt het EMA ongeveer 36.000 bezoekers en zijn er 500 à 600 internationale vergaderingen. Daarom heeft het gebouw ook vergader- en congresvoorzieningen.

Nu en straks

De bouw van het nieuwe pand aan de Amsterdamse Zuidas start in juni van dit jaar en zal half november 2019 klaar zijn. Omdat het EMA al op 1 april 2019 vanuit Londen naar Amsterdam komt, zorgt Nederland vanaf 1 januari 2019 voor tijdelijk onderdak in het Spark-gebouw in Amsterdam Sloterdijk. Het EMA komt al zo snel naar Nederland, omdat de Britten de Europese Unie verlaten (Brexit).

Nieuwbouw EMA door Dura Vermeer

Het nieuwe EMA-pand aan de Amsterdamse Zuidas

Advertisment ad adsense adlogger