Het Verborgen Geheim: gasloos wonen op Heijplaat

Het Verborgen Geheim: gasloos wonen op Heijplaat


Uit de Rotterdamse klei op Heijplaat herrijst een nieuwe Rotterdamse woon-hotspot: het Verborgen Geheim. In samenwerking met gemeente Rotterdam realiseert projectontwikkelaar en bouwer Van Omme & De Groot hier een nul-op-de-meter wijk.

Alles wordt gedaan om de wijk op Heijplaat energieneutraal te maken

Duurzame warmtepompen vangen in de zomermaanden de warmte op en herbergen dit op 160 meter diepte. In de koudere periodes van het jaar kunnen de bewoners gebruik maken van deze opgeslagen warmte. Daarnaast zorgen de daken van de woonhuizen middels zonnepanelen voor voldoende energie om onder andere huishoudelijke apparaten aan het werk te zetten. De woningen uit fase 1 zijn bijna gereed voor oplevering. Vanaf mei gaan de woningen uit fase 4 in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden voor de dan beschikbare woningen.

Eerste fase

De eerste 77 woningen van het ‘Verborgen Geheim’ zijn verkocht. Heijplaat krioelt van de hippe ondernemers en de RDM Campus zorgt voor veel leven in de brouwerij.

“Heijplaat heeft veel te bieden, de havencafés, het uitzicht op de Rotterdamse horizon en het rauwe randje dragen bij aan de charme van de wijk,” vertelt Marco Dijkshoorn – Hoofd Projectontwikkeling bij Van Omme & De Groot. Gemeente Rotterdam vond in de projectontwikkelaar de perfecte partner voor de ontwikkeling van het gebied. Nu de oplevering van fase 1 nadert en fase 2 en 3 al zijn uitverkocht, werkt Van Omme & De Groot aan de start en verkoop van de volgende fase.

Nul-op-de-meter

De gemeente Rotterdam heeft een aantal jaren geleden samen met partners de ambitie gesteld om Heijplaat in 2020 geheel energie-neutraal te maken. Willem Bastein van Klimaatgarant ondersteunt daarbij: “Wij voorzien de woningen van installaties zoals zonnepanelen en een warmtepomp met warmte- en koudeopslag in de bodem. De warmte van de zomer wordt tot een diepte van 160 meter opgeslagen en verwarmt de woning in de winter.” Naast deze warmtepomp wordt ook de restwarmte uit douchewater gebruikt om koud water mee op te warmen.

Meer informatie www.hetverborgengeheim.nl 

Het Verborgen Geheim: gasloos wonen op Heijplaat 2

Advertisment ad adsense adlogger