Innovatieve gebouwen zien in videoserie Frozen Music

Innovatieve gebouwen te zien in videoserie 'Frozen Music'

De videoserie van ABB toont innovatieve gebouwen en hun architecten waarbij wordt stilgestaan bij locatie, impact, doel en nieuwe technologie binnen het gebouwontwerp. Elk van de drie minuten durende video’s laat zien hoe doordacht design en technologie bijdragen aan een slimmer en duurzamer milieu.

“Frozen Music laat zien hoe architecten woningen, kantoren, hotels of ziekenhuizen intelligenter en milieuvriendelijker
maken”

De video’s zijn niet alleen interessant voor architecten en ontwerpers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in design en architectuur – van opdrachtgever tot eindgebruiker.

Leefomgeving

“Met hun ontwerpen spelen architecten een belangrijke rol in het creëren van onze leefomgeving”, aldus Katrin Foerster, de internationale key account manager voor architecten van ABB en de presentator van de videoserie. “Elke video richt zich op een speciaal project en de creatieve geest erachter. De video’s zijn niet alleen interessant voor architecten en ontwerpers, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in design en architectuur. Daartoe behoren planners, ontwikkelaars, hoteleigenaren en iedereen die actief is in de bouw- en ontwerpsector – van opdrachtgever tot eindgebruiker.”

De videoserie

De eerste video in de Frozen Music -serie belicht Darcie’s Mews, een herontwikkelingsproject van een strook land in het hart van een beschermd gebied in Londen waar 35 garages stonden. Het project is ontworpen door architect Alan Crawford van Crawford Partnership. Crawford gaf een moderne interpretatie aan de traditionele ‘mews’, smalle straten die in heel Londen achter de hoofdwegen lopen en omzoomd zijn met kasseien.

De video geeft een overzicht van het ontstaan van de structuur binnen het beschermde gebied en van de manier waarop het project in de bestaande gemeenschap werd geïntegreerd om harmonieus op te gaan in de naburige omgeving met bomen en tuinen. Om die aansluiting met de omgeving zoveel mogelijk te bereiken, werden de woning uitgevoerd met natuurlijke houtbekleding, groene daken en zonnepanelen.

Daarnaast past Alan Crawford in elke woning intelligente technologie toe in de vorm van het ABB-free@home-systeem. Dit zorgt voor een energie-efficiënte regeling van de verlichting, ventilatie, verwarming en deurintercom via mobiel of spraakcommando.

De Frozen Music videoserie draait daarmee om de manier waarop architecten woningen, kantoren, hotels, vliegvelden of ziekenhuizen intelligenter, aantrekkelijker en milieuvriendelijker maken en tegelijkertijd de levenskwaliteit van de bewoners verbeteren.

De serie Frozen Music is genoemd naar de uitspraak van Johann Wolfgang von Goethe: “Architecture is frozen music.

Neem : een kijkje op Frozen Music.

 

Advertisment ad adsense adlogger