Fusie S@les in de Bouw & ETIM Nederland

Fusie S@les in de bouw en ETIM

De besturen van stichting ETIM Nederland en stichting S@les in de bouw hebben besloten om per 1 juli 2015 te fuseren tot één stichting. Nadat zij een periode intensief hebben samengewerkt, is dit besluit genomen.

Krachtenbundeling

Doordat de partijen hun krachten bundelen, ontstaat er een sterke organisatie in de bouw- en installatiesector én voor de promotie en het beheer van classificatie- en communicatiestandaarden. Door deze fusering kan er beter worden ingespeeld op ontwikkelingen zoals ketensamenwerking en BIM.

Bestuur

De stichting krijgt een tienkoppig bestuur. Rien Wabeke is tot algemeen directeur benoemd, Marc Habets is de nieuwe technisch directeur. Dit bestuur vertegenwoordigt de volgende organisaties:

  • Bouwend Nederland
  • UNETO-VNI
  • Fabrikanten/toeleveranciers (o.a. FME)
  • Bouwmaterialen-, hout-, ijzerwaren- en installatiegroothandel (HIBIN, VVNH, Vertaz, FEDET/TGF

ETIM

Stichting ETIM Nederland is een samenwerkingsverband tussen fabrikanten, importeurs, agenten en de belangenorganisaties van groothandels en installateurs. Zij biedt een internationaal classificatiemodel voor het indelen en beschrijven van technische producten. Geclassificeerde gegevens kunnen door de gehele keten worden hergebruikt. Ook heeft ETIM een reken- en tekenkenmerk toegevoegd.

ETIM Nederland is onderdeel van ETIM Internationaal, een internationale vereniging die streeft naar één wereldwijd uniform (ETIM) classificatiemodel voor technische producten. De merknaam ETIM blijft bestaan als standaard voor de classificatie respectievelijk communicatie.

S@les in de Bouw

Het doel van S@les in de bouw is het verbeteren van processen tussen bedrijven die werkzaam zijn in, leveren aan of afnemer zijn van de bouwbranche. Het ontwikkelt en beheert standaarden voor uniforme datacommunicatie in de bouw. Kerntaak is de communicatiestandaarden (berichten). Hiervoor werkt S@les in de bouw samen met GSI Nederland, dat bedrijven voorziet van aansluitnummers voor barcodes. S@les in de Bouw heeft leden bij bouwbedrijven, groothandels, fabrikanten en serviceproviders. Ook de merknaam S@les in de Bouw blijft bestaan na de fusie.

Advertisment ad adsense adlogger