Zuiderstrandtheater behoed voor sloop?

Haags Zuiderstrandtheater wordt hopelijk behoed voor sloop

Het Haagse Zuiderstrandtheater wordt mogelijk behoed van sloop. Lagemaat en cepezedprojects gaan onderzoeken of het theater een plek elders kan krijgen. Beide partijen zijn bekend met dit soort circulaire vraagstukken.

“Gemeente Den Haag zoekt een zo circulair mogelijke oplossing voor Zuiderstrandtheater: herbouw of hergebruik materialen”

Met de oplevering van cultuurhuis Amare in het centrum van Den Haag, valt het doek voor het in 2014 tijdelijk gebouwde Zuiderstrandtheater. Vanaf begin volgend jaar komen op deze plek aan het einde van de Houtrustweg bedrijfsruimtes, woningen en een parkeergarage. Eind dit jaar zal het theater -hoe dan ook- uit de Scheveningse haven verdwijnen.

Herbouw

De gemeente Den Haag zoekt een zo circulair mogelijke oplossing: herbouw of hergebruik materialen. Lagemaat BV en cepezedprojects gaan in opdracht van de gemeente herbouw van het Zuiderstrandtheater op een andere locatie onderzoeken. Eind april wordt gekeken of verplaatsing haalbaar is. Anders wordt het gebouw circulair ontmanteld.

Tijdelijke rechtbank

cepezedprojects is bekend met dergelijke circulaire vraagstukken. Samen met Du Prie bouw & ontwikkeling bouwde cepezedprojects de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam, een permanent gebouw dat slechts vijf jaar mocht blijven staan op de aangewezen locatie aan de Fred. Roeskestraat. Daarna moest het verdwijnen. Precies zoals nu het geval is met het Zuiderstrandtheater.

“De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is uniek, omdat het ontworpen is om uit elkaar te halen,” aldus Arend van de Beek van Lagemaat BV, het bedrijf dat de rechtbank demonteert, straks verhuist en opnieuw gaat opbouwen in Enschede. Lagemaat zal eventueel ook de demontage en re-montage van het Zuiderstrandtheater gaan doen.

Foto ‘Zuiderstrandtheater behoed voor sloop?’: Lucas van der Wee.

Advertisment ad adsense adlogger