Help jongeren de bouw in!

Help jongeren de bouw in!

Die oproep doet Bouwend Nederland. De afdeling Amersfoort heeft Scholen en leerlingen in de regio Utrecht uitgedaagd om hun eigen bouwidee te bedenken. En het mooie is: het blijft niet alleen bij een idee. Bouwend Nederland gaat er namelijk voor zorgen dat het winnende project daadwerkelijk gebouwd wordt. Vanuit de afdeling wordt er 3.000 euro beschikbaar gesteld om het winnende idee uit te voeren. Help jongeren de bouw in!

“Het is niet altijd makkelijk om jongeren enthousiast te maken voor de bouw, maar dit soort acties laten zeker een positieve ervaring achter bij de scholieren”

BouwBazen

Daniëlla Traa vertelt over BouwBazen: “De achterliggende gedachte van BouwBazen is om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw. We dachten: hoe kunnen we jongeren nou beter inspireren, dan door een challenge uit te schrijven waarbij zij uit worden gedaagd om iets leuks te bedenken voor hun eigen school?”

Ideeën

Tot 15 mei kunnen de plannen in worden gezonden, die vervolgens worden beoordeeld door een jury. Op 6 juni is de grote finale in Poppodium Fluor in Amersfoort waar de 5 beste ideeën hun concepten komen pitchen voor de jury, die een winnaar zal kiezen tijdens deze derde BouwBazen Awards. Ook met de uitvoering van het winnende plan, laat afdeling Amersfoort er geen gras over groeien: “Direct nadat er een ontwerp is bekroond tot winnaar, kan er – eventueel met behulp van Bouwend Nederland – gebouwd gaan worden.”

BouwBazen zorgt voor een aantrekkelijke kennismaking met de bouwsector: “Het is niet altijd makkelijk om jongeren enthousiast te maken voor de bouw, maar dit soort acties laten zeker een positieve ervaring achter bij de scholieren”, vertelt Traa.

Gezocht: BouwBazen uit provincie Utrecht

Enthousiast

Scholen in Amersfoort zijn al jaren enthousiast, maar ook scholen in Veenendaal, Culemborg, Maarssen, Nieuwegein en Schoonhoven lopen inmiddels warm voor de actie: “De leerlingen en de leraren vinden het idee geweldig, er zijn zelfs een aantal scholen waarbij er meerdere klassen deelnemen aan de actie.” Scholen die eventueel nog mee willen doen, zijn ook nog steeds van harte welkom. “Het zou hartstikke leuk zijn als er nog meer scholen meedoen met de actie, aanmelding is nog mogelijk!” En anders zeker volgend jaar.

Eerder

De winnaars van de eerste editie van Bouwbazen hebben onlangs hun project afgerond en de prijs geïnd tijdens een inspirerende opening, waarbij veel jongeren aanwezig waren. Er zijn in de hal van hun school drie portalen gebouwd met elk een andere bouwstijl/methode uit de geschiedenis, waardoor men als het ware al lopend een tijdreis meemaakt en direct weet dat men op de bouwkunde afdeling is aanbeland.

Informatie

Kijk voor meer info hier.

Bron: Bouwend Nederland

Advertisment ad adsense adlogger