Is Nederland in 2050 volledig klimaatbestendig?

Is Nederland in 2050 volledig klimaatbestendig?

30 oktober werkconferentie ‘Blauw zoekt Bouw en vice versa’

Op grote schaal klimaatbestendig bouwen. Zou dat moeten gebeuren, of gebeurt dat al? Als het aan het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie ligt, is de bebouwde omgeving in Nederland in 2050 volledig klimaatbestendig ingericht. Op 30 oktober wordt daarom een werkconferentie klimaatbestendig bouwen georganiseerd.

In het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie spreekt Nederland de ambitie uit om de bebouwde omgeving in 2050 zo goed mogelijk klimaatbestendig en waterrobuust te hebben ingericht. Het programma wil Nederland voorbereiden op klimaatrisico’s als hitte, droogte en overstromingen. Om aan de richtlijnen voor 2050 te voldoen, zal nu al begonnen moeten worden, omdat momenteel de huizen van de toekomst worden gebouwd.

Waterrobuust

Het klimaatbestendig maken van de bebouwde omgeving is een complexe opgave. Geen enkele partij kan dit alleen. Daarom slaan bouw- en infrabedrijven, waterschappen en Rijkswaterstaat de handen ineen in het Jaar van de Ruimte. Deze partijen willen samen optrekken en werkafspraken maken. Werkafspraken die een bijdrage leveren aan een klimaatbestendig en waterrobuust Nederland.

Werkconferentie

Bouwend Nederland organiseert daarom op 30 oktober een werkconferentie ‘Blauw zoekt Bouw en vice versa’, waarin niet alleen bouwers aanwezig zijn, maar ook bestuurders van waterschappen en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat. En daarnaast ook wetenschappers, ontwerpers, ontwikkelaars en anderen die werken aan het Nederland van 2050. Geïnteresseerde bouwpartijen kunnen zich aanmelden via Bouwend Nederland

Is Nederland in 2050 volledig klimaatbestendig?

Advertisment ad adsense adlogger