Je gaat het maken in de bouw

Je gaat het maken in de bouw

Vanaf vandaag is de brochure toekomstmogelijkheden in de bouw en infra beschikbaar.

De komende vijf jaren zijn er naar schatting 8.000 nieuwe vakmensen per jaar nodig

De doelgroep: jongeren op het voortgezet onderwijs die bezig zijn met hun studie- of beroepskeuze. Deze groep willen we graag laten zien hoe breed en veelzijdig de bouw is. En dat de sector veel mogelijkheden biedt om door te groeien.

De bouw staat te springen om (jonge) vakmensen. Om te kunnen voldoen aan de vraag en verwachte groei zijn er de komende vijf jaren naar schatting 8000 nieuwe vakmensen per jaar nodig. Er is een grote behoefte aan allerlei soorten vakmensen, niet alleen technisch maar vooral ook jongeren die sterk zijn in ontwerp en/of planning. Want veel werk wordt met innovatieve technieken voorbereid en georganiseerd.

Wat gebeurt er eigenlijk in de bouw?

Jongeren kiezen echter steeds minder voor een opleiding in de bouw en infra. Reden voor Bouwend Nederland om samen met opleidingsbedrijven, scholen en regionale initiatieven een campagne te starten om jongeren te interesseren voor de bouw en infra. Met de website jegaathetmaken wil Bouwend Nederland laten zien hoe leuk werken in de bouw is, hoeveel vraag er naar creativiteit is, hoe innovatief het werk tegenwoordig is en wat de bouw allemaal voor moois maakt!

Veel mensen weten niet wat er in onze sector gebeurt. Ook docenten weten het vaak niet. Ook 16-jarigen en hun ouders hebben vaak geen idee. Vandaar de nieuwe brochure, die vanaf vandaag ook te downloaden is via de website van de instroomcampagne www.jegaathetmaken.nl.

Download hier de brochure

Advertisment ad adsense adlogger