Top 5 Klanttevredenheid van E-installateurs

Klantentevredenheid

E-installateurs zijn in 2012 het meest tevreden met JUNG. Ook Draka en ABB-HAF scoren goed onder elektrotechnisch installateurs. Vergeleken met 2011 kent de top-5 drie nieuwe gezichten. De adviseurs die actief zijn in de elektrosector geven evenals in 2010 en 2011 de hoogste waardering aan Schneider.

Het verbeteren van de klanttevredenheid is voor veel organisaties een belangrijke doelstelling. De BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid peilt jaarlijks de mening van E-installateurs, W-installateurs en adviseurs over de klanttevredenheid met de belangrijkste fabrikanten en handelaren. Onder installateurs is van twaalf belangrijke aspecten de tevredenheid gemeten, onder adviseurs van elf. Daarnaast is ook een algemeen tevredenheidcijfer per merk gevraagd. De top-5 is opgemaakt aan de hand van dit cijfer. Een aantal fabrikanten is doorgemeten en vergeleken met concurrenten in meerdere productgroepen. Daarom staat tussen haakjes de productgroep vermeld.

Bovenaan

Onder E-installateurs gooien JUNG en Gira net als in 2011 hoge ogen. Maar ook Draka, ABB/HAF en Hager scoren goed op het gebied van klanttevredenheid. De onder-linge verschillen in de top-5 zijn beperkt.

De top-5 volgens adviseurs die werkzaam zijn in de E-installatie bevat in 2012 twee nieuwe gezichten: ETAP en Legrand. Adviseurs zijn evenals in 2010 en 2011 het meest tevreden met Schneider. Ook Eaton en Gira scoren hoog op het gebied van klanttevredenheid. Opvallend is dat adviseurs erg tevreden zijn met fabrikanten van domotica toepassingen.

Lees verder in editie 6-2012

Advertisment ad adsense adlogger