NK Metselen 2018

NK Metselen 2018

Afgelopen donderdag startte de 66e editie van het NK Metselen, een initiatief van de Nederlandse baksteenindustrie. In acht regionale voorronden strijden VMBO-metselleerlingen uit alle windstreken om een plek in de landelijke finale later dit voorjaar in Leeuwarden.

NK Metselen 2018 daagt metseltalent uit

Het kampioenschap start op een moment dat de bouw dringend behoefte heeft aan goede vaklieden en aan de vooravond staat van een revolutionaire omslag.

Initiatief en promotie

Het Nederlands Kampioenschap Metselen is een initiatief van de georganiseerde baksteenindustrie, samenwerkend in branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). Deze organiseert dit jaarlijks terugkerend kampioenschap al sinds 1953. Het hoofddoel is promotie van het metselvak en het interesseren van jongeren voor het metselonderwijs.

Vaklui

Het kampioenschap start op een moment dat de bouw dringend behoefte heeft aan goede vaklieden, instroom van jongeren en aan de vooravond van een revolutionaire omslag staat. Dit laatste betreft de opgaven voor de bouw op het gebied van de energietransitie gebouwde omgeving en de transitie naar een circulaire economie.

Voorronden en finale

Het NK Metselen startte op 18 januari met een tweedaagse voorronde bij Bouwopleidingsbedrijf ReVaBo in Oosterbeek. In februari en maart volgen voorronden in Heerhugowaard, Genemuiden, Sappemeer, Leeuwarden, Nunspeet, Bergen op Zoom en Mierlo.
De regionale winnaars kwalificeren zich voor de landelijke finale, half april in Leeuwarden.

Van 11 tot en met 13 april realiseren de deelnemers daar naar ontwerp van studenten TU Delft een blijvend werkstuk. Dat de finale in Leeuwaarden gaat plaatsvinden is niet toevallig, want wat is mooier dan in deze Culturele Hoofdstad van Europa onze Nederlandse bouwkunst met baksteen te tonen! Inzet is de Zilveren Troffel.

Info en data

Actuele informatie, data van alle voorronden en meer over de geschiedenis van het evenement is hier te vinden. Bezoekers zijn elke tweede wedstrijddag van harte welkom.

Organisatie

Het NK Metselen is een initiatief van de in KNB samenwerkende baksteenindustrie en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met regionale bouwopleidingsbedrijven, VMBO-onderwijs Bouwen Wonen Interieur, Aannemersfederatie NL, Bouwend Nederland, SKG-IKOB en Bouwmensen FNZ in Leeuwarden.

Advertisment ad adsense adlogger