Ontwerp een Tiny Office is een flinke challenge

In samenwerking met Bouwend Nederland heeft het Open Innovatie Lab een challenge opgezet. Die luidde: ‘ontwerp en bouw zo duurzaam en circulair mogelijk een tiny office op The Field’. Een team van studenten van de Haagse Hogeschool Bouwkunde, studenten bouw van mboRijnland/Bouwmensen en mboRijnland Smart Technology gaan met deze challenge aan de slag.

Bij Van der Hulst Bouwbedrijf hebben ze inspiratie opgedaan voor hun Tiny Office challenge

De challenge is onderdeel van een project dat vanuit de gemeente Leiden wordt ondersteund: de Duurzaamste Kilometer. In de buurt van Leiden Centraal ligt een klein stukje grond dat ‘the Field’ wordt genoemd. Op deze plek zullen uiteindelijke de tiny offices gebouwd worden. Hiermee wil de Duurzaamste Kilometer de transitie naar een schone, eerlijke, duurzame en veerkrachtige economie versnellen en laten zien wat duurzaamheid allemaal inhoudt.

Het is dus ook de bedoeling dat de tiny office die de studenten ontwerpen, dient als een educatief middel voor mensen die willen leren hoe je een zo duurzaam mogelijk gebouw zo duurzaam mogelijk kunt bouwen.

Innovatieve manieren

In deze challenge leveren de studenten zelf een conceptschets aan en bedenken ze innovatieve manieren om een gebouw duurzaam te bouwen en duurzaam te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan duurzame en circulaire bouwmaterialen, duurzame en circulaire isolatie, maar ook aan circulair gebruik van meubilair.

Inspiratie Tiny Office

Recentelijk zijn de studenten op bezoek geweest bij Van der Hulst Bouwbedrijf. Hier hebben ze inspiratie opgedaan voor hun challenge. Van der Hulst Bouwbedrijf heeft een woning ontworpen dat meer energie opwekt, dan dat een woning verbruikt. Zie ook: Energie delen in de wijk

Hierdoor krijg je een zogenaamde plus op de meter. Voor deze woning hebben zij dan ook een Duurzaamheidsprijs in ontvangst mogen nemen. De studenten vonden het erg indrukwekkend om te horen welke methoden en technieken gebruikt worden om zo`n duurzaam huis te kunnen bouwen.

Meer informatie over de open innovatie lab

Advertisment ad adsense adlogger