Agendatip: morgen Tilburg Architectuur Film Festival

Agendatip: morgen Tilburg Architectuur Film Festival

Morgen, 19 juni, gaat de eerste editie van start van het Tilburgse Architectuur Film Festival (TiAFF). Liefhebbers van film en architectuur kunnen vanaf nu jaarlijks terecht in de vernieuwde Cinecitta aan de Willem II straat in Tilburg. Het thema van dit jaar is transitie. In twaalf uur tijd worden films en documentaires getoond, bedoeld voor zowel het grote publiek als de kritische kenner.

Het TiAFF wordt georganiseerd door de Branchevereniging van architectenbureaus, BNA, en is de aftrap van de Dag van de Architectuur. In het weekend van 20 en 21 juni wordt het hele land ondergedompeld in de wereld van architectuur en stedenbouw.

Buiten de gebaande wegen

Het thema ‘transitie’ zal toespitsen op de veranderingen die momenteel op vele vlakken in de samenleving plaatsvinden. In totaal zullen zo’n 13 films getoond worden van over de hele wereld. Daarbij staan de veranderende rol van de architect, veranderend opdrachtgeverschap, burgerparticipatie en hergebruik centraal. Het filmaanbod toont spectaculaire en inspirerende voorbeelden van succesvolle projecten buiten de gebaande wegen.

Verleden en toekomst

Het programma wordt aangevuld met interviews en lezingen. John Habraken (voorloper op het vlak van bewonersparticipatie en standaardisatie in de bouw) en professor Jos Lichtenberg (hoogleraar productontwikkeling aan de faculteit bouwkunde in Eindhoven en oprichter van de stichting Slimbouwen) in gesprek gaan over verleden en toekomst van het bouwproces en de rol van de gebruiker.
De programmering met de films zijn te vinden op de website van het TiAFF.

Advertisment ad adsense adlogger