Schoenenkwartier Waalwijk heeft nieuwe architectuur rondleiding

Schoenenkwartier Waalwijk heeft nieuwe architectuur rondleiding

Sinds kort biedt museum Schoenenkwartier in Waalwijk ook een rondleiding toegespitst op de architectuur en totstandkoming van het gebouw waarin het gevestigd is.

“De rondleiding combineert oud en nieuw en voert je, naast het Schoenenkwartier, ook door het oude Kropholler Raadhuis”

Combinatie oud en nieuw

De rondleiding combineert de toepassing van nieuwe materialen en technieken met informatie over oudere architectuurstijlen. Het museum Schoenenkwartier is gehuisvest in de jaren 80 aanbouw van het voormalige gemeentehuis van Waalwijk. Een deel van het gebouw maakt deel uit van de monumentale samenstelling uit de dertiger jaren op het Raadhuisplein. Dit ensemble werd ontworpen door de bekende architect Alexander Kropholler.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding wordt onder meer verhaald over hoe het architectenbureau Civic de uitdaging voor de bijzondere verbouwing aanging en met nieuwe materialen en gedurfde technieken een bijzonder gebouw creƫerde dat aansloot op het Kropholler ensemble.

De tocht duurt anderhalf uur en begeleid je langs en door het bijzondere gebouw, waarbij de toepassingen van duurzame materialen in het interieur en de inrichting van het Schoenenkwartier aan de orde komen. Deels voert de gids je door de buitenlucht over het Raadhuisplein en deels door de ruimtes van het oude Kropholler Raadhuis, waaronder de voormalige burgemeesterskamer en de trouwzaal. Het meubilair in die ruimtes werd eveneens door architect Kropholler werd ontworpen.

Ontwerp Schoenenkwartier

Het ontwerp van het Schoenenkwartier is van Civic Architects, die eerder met het ontwerp van de LocHal in Tilburg in de prijzen viel. Civic heeft een aantal prijzen gewonnen met het ontwerp van het Schoenenkwartier. Onder meer de Abe Bonnema architectuur prijs 2023, International Architecture Award Museums and Cultural Buildings 2023, FRAME Awards beste materiaalgebruik, werd het architectenbureau toegekend.

Info en reserveren

De rondleiding Schoenenkwartier is aan te vragen via info@schoenenkwartier.nl of telefonisch op 0416-332738. Reserveer bijtijds. De rondleidingen zijn beperkt beschikbaar en worden niet gehouden op maandag en woensdag.

Lees verder onder de afbeelding.
Schoenenkwartier Waalwijk heeft nieuwe architectuur rondleiding

Beeld en bron: Schoenenkwartier Waalwijk.

Waalwijk heeft nieuwe architectuur rondleiding. Zie ook:
Riek Bakker bij Kunststof Radio.

Advertisment ad adsense adlogger