1.000ste woning in dorp Nobelhorst bij Almere opgeleverd

1.000ste woning in dorp Nobelhorst bij Almere opgeleverd

Het dorp Nobelhorst, gelegen op vijf kilometer van Almere Stad, is een bijzondere gebiedsontwikkeling. De oplevering van de 1.000ste woning in Nobelhorst werd afgelopen week gevierd door de Gemeente Almere, Dura Vermeer, Ymere en de bewoners.

“Men gaat nog 410 koopwoningen en ook huurwoningen aan Nobelhorst toevoegen”

Dorp Nobelhorst

Het dorp Nobelhorst is een bijzondere gebiedsontwikkeling. Het dorp onderscheid zich door eigenzinnige thema’s en buurtkavels, en het warme dorpse karakter dat de bewoners hebben helpen vormen. De ontwikkeling van het dorp begon in vol in de bouwcrisis en kende veel uitdagingen.
De eerste stappen werden gezet met de bouw van de Melkfabriek in Het Brinkdorp. Sindsdien zijn verschillende wijken, voorzieningen en gemeenschapsfaciliteiten ontstaan, waardoor het is uitgegroeid tot een levendige en bloeiende gemeenschap.

Toekomst

De toekomst van Nobelhorst ziet er even veelbelovend uit. Het Marktdorp is in aanbouw en vormt de nieuwste dorpskern. Groen heeft de hoofdrol en de natuur bepaald het landschap. Het dorp ligt naast de bossen van Almere Hout. De buurtschap Aan het Bos is bijna volledig opgeleverd en de volgende fases De Eilanden en Dorpshart starten binnenkort met de bouw en verkoop. Dura Vermeer hoopt naast de bestaande ontwikkeling nog 410 koopwoningen te realiseren en samen met Ymere ook huurwoningen toe te voegen.

Parels

Wethouder Jesse Luijendijk van de gemeente Almere: “Ik vind het een machtig mooie idee dat we bij de 1.000ste woning van Nobelhorst staan. Want het dorp is één van de parels van onze nieuwbouwwijken in Almere. Een wijk die mensen kansen en ruimte biedt voor initiatieven, met gelegenheid om hun talenten te ontplooien. Waar ondernemen, waardigheid, verbondenheid en solidariteit centraal staan. Dit is in een notendop de grondgedachte van Nobelhorst. Zo is het in 2010 verwoord en zo geldt het tegenwoordig nog steeds”.

Bron en beeld: Dura Vermeer.

1.000ste woning in dorp Nobelhorst bij Almere opgeleverd. Zie ook:
Start bouw eerste van 349 woningen De Kreekvelden in Almere.

Advertisment ad adsense adlogger