Start bouw eerste van 349 woningen De Kreekvelden in Almere

Start bouw eerste van 349 woningen De Kreekvelden in Almere

De bouw van de eerste 35 woningen De Kreekvelden in Almere is gestart. De woningen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

“Het totale plan De Kreekvelden bestaat uit 349 woningen”

Kreekvelden

De Kreekvelden is een gezamenlijke ontwikkeling van de Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep. Het totale plan bestaat uit 349 huur- en koopwoningen waarbij zowel beton- als houten woningen worden gerealiseerd.

Kreekvelden ligt midden in het groene landschap van de polder. Het maakt onderdeel uit van Oosterwold, een woongebied in ontwikkeling. Het plan De Kreekvelden is een zeer duurzaam project. De wijk is ontworpen als een toekomstbestendige gemeenschap waar groen en energiezuinig wonen samenkomen.

Energielabel A+++

Bij het ontwerp wordt de oorspronkelijke kreek weer zichtbaar en zorgen wadi’s ervoor dat het regenwater op een natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Tevens bestaat de mogelijkheid voor bewoners om een eigen moestuin te beheren van circa 35 vierkante meter, gelegen aan de rand van de wijk. Er worden energiezuinige woningen gerealiseerd met energielabel A+++.

Lees verder onder de afbeelding.
Start bouw eerste van 349 woningen De Kreekvelden in Almere

Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep zijn negen jaar terug de samenwerking aangegaan om het woningbouwplan in Almere te ontwikkelen. Het is nu zo ver dat de eerste 35 sociale huurwoningen worden gerealiseerd.

Vóór en dóór mensen

“De voorbereidingen hebben jaren geduurd, maar het resultaat is prachtig. De Kreekvelden: een groene woonwijk waar mensen samen kunnen komen. Dit is echt een project vóór en dóór mensen. De komende jaren zullen we met een groot team aan de slag gaan om hier in totaal 349 woningen te bouwen, waarvan nu de eerste 35 sociale huurwoningen”, aldus Kristian Makkinga van Koopmans Bouw.

Ivo Hoppe van GoedeStede: “Voor ons als woningcorporatie worden dit de eerste sociale huurwoningen in Almere Oosterwold. Wij zijn blij dat nu ook huurders die een betaalbare woning zoeken, terecht kunnen in dit deel van onze stad”.

Beeld en bron: Koopmans Bouw.

Start bouw eerste van 349 woningen De Kreekvelden in Almere. Zie ook:
Snel extra honderden nieuwe huurwoningen in Almere.

Advertisment ad adsense adlogger