Riek Bakker woensdag 17 mei bij Kunststof Radio

Riet Bakker woensdag 17 mei bij Kunststof Radio

Riek Bakker is als stedenbouwkundige en professor de vrouw achter onder meer de Rotterdamse Kop van Zuid, de Erasmusburg en het Utrechtse Leidsche Rijn. Woensdag 17 mei is zij te gast bij Kunststof Radio, gepresenteerd door Gijs Groenteman.

Ruimtelijke Ordening van Nu

Professor Bakker, ook wel de ‘Hollandse Stedendoktor’ genoemd, is bekend van haar projecten, boeken en schilderijen. Samen met de Akademie van Kunsten en het Nieuwe Instituut in Rotterdam lanceert Bakker het actieprogramma Ruimtelijke Ordening van Nu, een lezingenreeks waarmee ze door het land toert.

“Het volledige interview met Riek Bakker is hier te beluisteren”

Bekende stedenbouwkundige

Bekende projecten van Bakker zijn onder meer de Kop van Zuid (foto) en de Beurstraverse in Rotterdam, Leidsche Rijn en het City Project in Utrecht, Herinrichting van de stadscentra Helmond, Almere, Venlo en Roosendaal en de herinrichting van het oude Philipsterrein in Eindhoven.

Boek en podcast

Het boek ‘De Ruimte van Riek’ behoort tot de top 10 van bestverkochte Boom geschiedenisboeken van 2022 en gaat over het werkende leven van de bekende stedenbouwkundige, haar projecten en haar manier van werken. Bij het boek werd ook een podcast verzorgd.

Loopbaan Riek Bakker

Bakker begon haar loopbaan bij Bureau Zandvoort. Zij richtte in 1977 met collega Ank Bleeker een bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur op. Van 1986 tot 1991 was zij directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Aansluitend was zij van 1991 tot 1993 directeur van de Rotterdamse dienst Stedebouw en Volkshuisvesting.

In 1994 was zij mede-oprichter van BVR, adviesbureau voor stedelijke ontwikkeling, landschap en infrastructuur, waar zij directeur was tot 2007. In de periode 1997 – 2001 was zij hoogleraar stedenbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 2004 richtte zij Riek Bakker Advies op van waaruit zij haar projecten uitvoert.

In 2010 werd Riek Bakker door het ministerie van Economische Zaken benoemd tot aanbestedingsambassadeur. Sinds een aantal jaar is zij ook vicevoorzitter bij de Akademie van Kunsten.

Bronnen o.m.: Kunststof Radio, site Riek Bakker en Wikipedia.

Riek Bakker woensdag 17 mei bij Kunststof Radio.

Advertisment ad adsense adlogger