Elektrische 160 ton rupshijskraan

Elektrische 160 ton rupshijskraan voor VolkerWessels

VolkerWessels heeft haar nieuwe elektrische 160 ton rupshijskraan in ontvangst genomen. Deze rupshijskraan kan een volle werkdag functioneren zonder aan de groene stekker te moeten.

“De elektrische rupshijskraan van 160 ton heeft een hoofdgiek van 42 meter en 43 meter beweegbare jib”

De investering in een elektrische rupshijskraan is volledig in lijn met eerdere investeringen in duurzaam materieel door VolkerWessels en diverse dochterondernemingen. Zo werden er de afgelopen periode elektrische asfaltspreidmachines, walsen en trilapparaten aangekocht. VolkerWessels werkt op die manier aan haar duurzaamheidsambitie: emissievrij in 2030.

LFP Accu

VolkerWessels heeft gekozen voor het model EC160, een 160 ton rupshijskraan met 42 meter hoofdgiek en 43 meter beweegbare jib. Daarnaast zijn twee verwisselbare batterijboxen, voorzien van elk 130 kWh, toegevoegd. Deze LFP accu’s zijn 100% recyclebaar, omdat ze geen zuren of zware metalen bevatten.

Dick van de Laar, directeur bij VolkerWessels Materieel & Logistiek: “Door te investeren in 100% elektrisch hijsen voegen we de daad bij het woord in het realiseren van onze duurzaamheidsambities. We werken op deze manier aan een emissievrij VolkerWessels in 2030.”

Lees ook: Elektrische asfaltspreidmachine voor BAM.

PVE is een specialist op het gebied van rupshijskranen. Mede door de vraag van VolkerWessels om de traditionele dieselaangedreven rupshijskraan emissieloos te krijgen heeft PVE een range van volledig elektrisch aangedreven rupshijskranen ontwikkeld. Zo worden een 85 ton, 100 ton, 135 ton en een 160 ton emissieloze kraan in de markt gezet.

VolkerWessels is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland en heeft in totaal meer dan 130 lokale ondernemingen.

Elektrische 160 ton rupshijskraan voor VolkerWessels.

Advertisment ad adsense adlogger