Beroep ingediend op bestemmingsplan Stadscentrum Hoofddorp

Beroep ingediend op bestemmingsplan Stadscentrum Hoofddorp

Op het bestemmingsplan dat nodig is voor de bouw van respectievelijk de nieuwe appartementsgebouwen Sem en TROM, in Stadscentrum Hoofddorp, is beroep ingediend bij de Raad van State.

“Gebouw TROM komt aan het Dik Tromplein en Sem op het parkeerterrein tussen de Nieuweweg, de Kruisweg en het Raadhuisplein in Stadscentrum Hoofddorp”

Vertraging bouw Stadscentrum Hoofddorp

De Raad van State is wet­ge­vings­ad­vi­seur en be­stuurs­rech­ter. Beroepsprocedures nemen minimaal zes maanden in beslag. Wat de bestemmingsplan procedure bij de Raad van State precies betekent voor de planning van de bouw is nog niet duidelijk. Het lijkt niet uitgesloten dat de procedure rond de nieuwbouw in Stadscentrum Hoofddorp, de start van de bouw vertraagt.

Goed overleg

“In de voorbereiding proberen we door goed overleg dit soort procedures te voorkomen, maar dat lukt niet altijd. Hopelijk oordeelt de Raad van State dat de plannen voor de appartementsgebouwen goed onderbouwd zijn, dan kan daarna zo snel mogelijk de eerste paal de grond in”, aldus woningbouw-wethouder Jurgen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer over het bestemmingsplan en de procedure.

TROM

Voor TROM is de kans het grootst dat er enige vertraging komt. De bouw van TROM zou volgens planning in het derde kwartaal van 2024 starten. Door de beroepsprocedure en de tijd die dit in beslag neemt, is die planning lastig haalbaar. Naar verwachting kan de bouw nu op zijn vroegst starten in het tweede kwartaal van 2025. Het hangt van de uitspraak van de Raad van State af wat precies de gevolgen zullen zijn voor het totale bestemmingsplan.

Sem

De bouw van Sem zou starten in het eerste kwartaal van 2025. Aangezien er eerst ondergrondse infra, zoals kabels en leidingen rondom het pand verlegd moeten worden. Omdat Sem voor 2025 gepland staat, betekent het dat de beroepsprocedure waarschijnlijk weinig of geen invloed heeft op de bouwplanning van dat project in Stadscentrum Hoofddorp.

Beroep ingediend op bestemmingsplan Stadscentrum Hoofddorp. lees ook:
400 sociale huurwoningen in duurzame wijk Hoofddorp.

Advertisment ad adsense adlogger