Terugblik vakbeurs Renovatie 2018

Terugblik vakbeurs Renovatie 2018

In Den Bosch was vorige week de 5de editie van de vakbeurs Renovatie 2018. De beurs bood plek aan zo’n 125 exposanten en partners uit diverse segmenten. In de beurstheaters werden, seminars, symposia en workshops georganiseerd.

Enthousiasme over Renovatie 2018 bij bezoekers en exposanten

Monumenten

Drukst bezocht werd het, in samenwerking met Platform voor Transformatie en Renovatie (NRP) georganiseerde, symposium over verduurzaming van monumenten. Bezoekers lieten zich inspireren door de presentaties van onder meer Birgit Dulski van Nyenrode Business University, Ingo Ruijterman van de Westergasfabriek en Roel Lichtenberg van Blauw Architecten.

Geïnteresseerden in monumentaal erfgoed kunnen vanaf volgend jaar de nieuwe zusterbeurs van Renovatie, de vakbeurs Monument, die specifiek focust op onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumenten, bezoeken.

Vernieuwing

De nadruk lag in Den Bosch op praktische oplossingen, “voor sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijk renoveren”, wat tot uiting kwam in zowel het inhoudelijk programma als op de beursvloer zelf. Het gaf exposanten de kans hun technieken, producten, toepassingen en knowhow goed onder de aandacht te brengen.

Tevreden

De exposanten waren tevreden: “In drie dagen voerde ik hier meer concrete gesprekken dan ik normaal doe in een maand. De bezoekerskwaliteit was ook ongewoon hoog”, aldus Marc Wildeboer van Saint-Gobain Weber Beamix. Jacqueline Roelfsema van Meilof Riks: “De gerichtheid van het bezoek op deze beurs, zie je elders niet snel. Ook het soepele verloop ervan is opvallend”.
“Deze beurs is concreet en dat maakt ‘m waardevol voor de branche. We hebben het drie dagen lang druk gehad”, vertelt Hans Wiessner van Vaillant/AWB. Kees Beijer van Duofor vult aan: “De diversiteit in het exposantenaanbod brengt kwalitatief hoogwaardige aanloop. Exposanten en bezoekers komen zo beide aan hun trekken”.

Actueel

In het FAAY Renovatie Theater en de Renovatie Arena kwamen actuele thema’s als bouwlogistiek, integratie van energieneutrale bouwdisciplines, resultaatgericht offreren en samenwerken, EPA , bewonerscommunicatie en -participatie, circulair renoveren en – dus ook – verduurzaming van monumenten uitgebreid ter sprake.

Veel renovatieprofessionals uit het land meldden zich aan voor deelname of een bezoek aan een of meer van de inhoudelijke programmaonderdelen. 93% van de deelnemers beoordeelden de door hen bezochte bijeenkomst na afloop als ‘positief’, waarvan ruim 55% zelfs als ‘zeer positief’.

Voortaan jaarlijks

De vakbeurs Renovatie wordt voortaan niet meer tweejaarlijks, maar jaarlijks georganiseerd. Volgend jaar vindt het evenement plaats op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei, opnieuw in de Brabanthallen in Den Bosch.

Advertisment ad adsense adlogger