Toonaangevende architecten ontwerpen poppenhuizen

Toonaangevende architecten ontwerpen poppenhuizen

20 Nederlandse architecten ontwerpen en bouwen de komende maanden allen hun eigen poppenhuis. De realisaties zullen worden geveild, waarna de opbrengst ten goede komt van kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De poppenhuizen zullen allen minstens één element bevatten dat het leven voor een kind met een handicap makkelijker maakt. Toonaangevende architecten ontwerpen poppenhuizen.

Nederlandse architecten

Het project ‘Dolls’ House’ is een initiatief van architect Peter Masselink, geïnspireerd op internationaal voorbeeld, dat in 2013 een succes bleek.
Masselink is erin geslaagd toonaangevende Nederlandse architecten aan het project te verbinden. Architecten die meedoen zijn o.a. Mecanoo, DaF-architecten, Mei architecten en stedenbouwers, Atelier PUUUR _ architect, Hilberink Bosch architecten, Zecc Architecten, DWA, Paul de Ruiter, Peter Masselink, Hans van Heeswijk architecten, Architecten Cie, en Powerhouse Company.

Sociaal ontwerpen

Zonder dat het project een duidelijk motief of doelstelling heeft gedefinieerd, zorgt de opdracht ervoor dat mensen en ontwerpers op een speelse manier stil worden gezet bij de woonbeleving van kinderen met een handicap. Eind 2015 worden de poppenhuizen gepresenteerd. In 2016 volgt een tour door Nederland. Ook zal er een boek over het project verschijnen. ‘De Gelderlander’ meldt dat Masselink nog op zoek is naar sponsoren voor vervoer van de poppenhuizen, het boek en de expositie. Het hele traject is via facebook te volgen.

Advertisment ad adsense adlogger