Top 5 best gelezen artikelen van 2018

Top 5 best gelezen artikelen van 2018n kunde van infrasector beter benutten

De redactie heeft de Top 5 van best gelezen artikelen in 2018 op een rijtje gezet.

1 ‘Gemeenten moeten kennis en kunde van infrasector beter benutten’
Philip van Nieuwenhuizen staat sinds twee jaar als voorzitter/directeur aan het roer van MKB Infra. We leggen hem een aantal prangende zaken voor. Heeft de branche wel handjes genoeg, hoe kan het aanbesteden efficiënter en hoe gaat MKB Infra om met zaken als klimaatadaptatie?
2 600 miljoen voor een klimaatbestendig Nederland
Het Rijk, gemeenten, provincies en waterschappen tekenden recentelijk het Bestuursakkoord Ruimtelijke Adaptatie. Met dit akkoord zetten de gezamenlijke overheden de schouders onder een klimaatbestendige inrichting van Nederland door samen 600 miljoen euro te investeren in maatregelen die schade door droogte, hittestress en wateroverlast moeten beperken.
3 Wat is een overspanningsbeveiliging?
Meer dan de helft van de Nederlanders weet niet waar een overspanningsbeveiliging voor dient. Daarnaast weten ze niet of er een in huis aanwezig. Door de steeds zwaardere onweersbuien is een overspanningsbeveiliging geen overbodige luxe.
4 Azolla – Onkruid als de reddende engel.
Dit plantje kan mogelijk een belangrijke rol spelen in de afkoeling van de aarde.
5 In 10 stappen een Active House
Als je een goede, gezonde* woning wil ontwerpen, moet je van goede huize komen. Je hebt te maken met regelgeving als Bouwbesluit en BENG. Je moet helder op het netvlies hebben wat de definitie voor een gezonde woning is, daarnaast wil je de opdrachtgever zoveel tegemoet komen in hun wensen.

Top 5 best gelezen artikelen van 2018.

Advertisment ad adsense adlogger