Transformatie fabriekshal Neerlandia

Fabriekshal-Neerlandia-herbergt-nu-appartementen

De transformatie van de monumentale fabriek Neerlandia in Utrecht is een feit. Met de realisatie van 66 appartementen is industrieel erfgoed bewaard gebleven en geschikt gemaakt voor een nieuwe doelgroep.

De appartementen zijn gemiddeld 50 m2 en hebben een luxe uitrustingsniveau

Daarbij horen de karakteristieke elementen van de fabriek met onder andere de historische gevel en de schoorsteen. “Van oude fabriek, naar nieuwbouw appartementencomplex, met verbluffend eindresultaat!”, aldus Peter Pailisen, directievoerder BOAG.

Snel verhuurd

De bouw is in handen van Lithos bouw & ontwikkeling. De eerste fase van dit project omvatte 130 woningen en appartementen. De tweede fase omvat 66 appartementen, een parkeergarage en horecaruimte. Het betreft met name 2-kamerappartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld 50 m2 en een luxe uitrustingsniveau.

De verhuur van de appartementen is erg snel gegaan en alle appartementen zijn verhuurd. Lithos neemt naast de realisatie van de appartementen en horeca ook de aanleg van de openbare ruimte voor haar rekening.

Draadindustrie

In het voorjaar is de voormalige fabrieksschoorsteen in ere hersteld. De schoorsteen is in 1914 samen met de karakteristieke fabriekshal van Neerlandia gebouwd. Met 35 meter hoogte vormt de schoorsteen een markant element in de omgeving.

De schoorsteen is een onderdeel van de monumentale fabriek van Draadindustrie “Neerlandia” en ligt vlakbij het Utrechtse centrum aan de Draadnagelweg in de wijk Oud Hoograven. De ontwikkeling betreft een voormalig karakteristiek fabrieksgebouw waarvan geveldelen worden behouden, gecombineerd met hedendaagse architectuuruitingen en aangepaste materialisatie.

Advertisment ad adsense adlogger