Transformatie Pakhuismeesteren van start

Transformatie Pakhuismeesteren van start.

In Rotterdam is de transformatie van Pakhuismeesteren gestart. Onder toeziend oog van wethouder Ronald Schneider, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie, is de officiële starthandeling verricht. Pakhuismeesteren is een monumentaal pand op de Kop van Zuid in Rotterdam, dat wordt getransformeerd tot modern lifestylehotel.

Na talloze bouw- en renovatieprojecten de afgelopen jaren op de Wilhelminapier, is Pakhuismeesteren het laatste historische gebouw dat opgeknapt wordt. Het pakhuis van het voormalige bedrijf Pakhuismeesteren dateert uit 1890. Na een brand werd het gebouw in 1941 weer opgebouwd.

Historie

Van Agtmaal, onderdeel van VolkerWessels, is verantwoordelijk voor de transformatie tot lifestyle hotel van Room-Mate, met 217 kamers, diverse vergaderruimten een parkeergarage en op de begane grond een “Mercado”. Het ontwerp komt van de hand van het Belgische architectenbureau AWG. Bij de transformatie wordt gekeken naar de historie van het pand. Er zijn veel oude historische delen met monumentale waarde zoals de gevels. Behalve opslagruimte voor thee, zaden en noten, graan en meubels kende het pand een schonerij en een bewerkingscentrum voor- en door insecten en bacteriën beschadigde goederen.

Extra verdiepingen

De constructie van het pakhuis is voor een deel van gewapend beton met een kolommenstramien van vijf meter. De gevels zijn afgewerkt met een spouwconstructie van kalksteen en klinkers. Het geheel is verdeeld in acht afzonderlijke delen, die ieder een eigen ingang hebben. Middels een speciale constructie worden er twee extra verdiepingen op het pand aangebracht, met daarop een dakterras. Na oplevering zal het pand worden gebruikt door Room-mate hotels, een groeiende hotelketen die in Amsterdam haar eerste hotel in Nederland heeft geopend. De opening van het hotel in Pakhuismeesteren staat gepland rond de jaarwisseling van ’16-2017.

Transformatie Pakhuismeesteren van start.

Advertisment ad adsense adlogger