600 internationale stedenbouwers in Rotterdam

600 internationale stedenbouwers in Rotterdam

Komende week zijn er zo’n 600 internationale stedenbouwers in Rotterdam voor de vijftigste editie van het ISOCARP-congres. ISOCARP staat voor International Society and Regional Planners en is een groot congres gericht op stedenbouw. Stedenbouwers over de hele wereld komen samen in de Onderzeeloots op het RDM terrein in Rotterdam.

19-23 oktober ISOCARP-congres internationale stedenbouwers op het RDM terrein

Op het programma staat onder meer een ‘Mayor’s Summit’ onder leiding van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Het stedenbouw-congres is vijftig jaar geleden opgericht in Nederland. Dit jaar wordt daarom teruggekeken op de afgelopen halve eeuw en vooruitgeblikt op de uitdagingen van globale urbanisatie in de toekomst.

Let’s reinvent planning

Thema van het congres is ‘Cities save the world. Let’s reinvent planning!’ Voorafgaand aan de hoofdbijeenkomst in Rotterdam worden in twaalf steden in Nederland, België en Duitsland workshops georganiseerd. Die worden nu plenair in Rotterdam besproken.

Keynote speakers in Rotterdam

Als keynote speakers zijn aangekondigd: scheidend directeur Planbureau voor de Leefomgeving, Maarten Hajer over de next economy. Yusuf Patel van SpatialiZe City, Zuid-Afrika, over ‘planning between power’. En Rajni Abbi, voormalig burgemeester van de Indiase stad Delhi, over stadsplanning in ontwikkelingslanden. Vanuit Stadsontwikkeling coördineert Martin Aarts de Rotterdamse inbreng.

600 internationale stedenbouwers in Rotterdam. Zie ook: Ontzuiling bouw stelt nieuwe eisen.

Advertisment ad adsense adlogger