Vakbekwaamheidseisen voor installateurs noodzakelijk

UNETO-VNI pleit voor vakbekwaamheidseisen aan installateurs

Sinds het afschaffen van de Vestigingswetgeving in 2007 zijn er vanuit de overheid geen vakbekwaamheidseisen voor installateurs van cv-ketels. UNETO-VNI pleit voor vakbekwaamheidseisen voor installateurs. Daarnaast wil UNETO-VNI een verplichte APK voor cv-ketels.

UNETO-VNI vindt dat alleen vakbekwame, gediplomeerde installateurs cv-ketels mogen plaatsen en onderhouden. In de praktijk kan nu iedereen een installatiebedrijf beginnen, met grote gevolgen van dien. Koolmonoxidevergiftiging is een gevaar wat op de loer ligt. Burgers lopen gevaar terwijl de overheid de mogelijkheid heeft dit gevaar zoveel mogelijk te voorkomen. In onze buurlanden België en Duitsland worden wel vakbekwaamheidseisen gesteld aan installateurs.

APK voor cv-ketels

Zelf heeft UNETO-VNI wel vakbekwaamheidseisen aan haar aangesloten leden gesteld. Uiteraard kan onbekwaamheid bij niet-leden hierdoor niet worden uitgesloten. Naast vakbekwaamheidseisen voor installateurs pleit UNETO-VNI ook voor een APK keuring voor cv-ketels. Er gebeuren nu regelmatig ongelukken door achterstallig onderhoud aan de ketel. Het gevaar op koolmonoxidevergiftiging wordt hierdoor vergroot.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is bezig met een onderzoek naar koolmonoxidevergiftiging in huiselijke kring.

Advertisment ad adsense adlogger