Veel werkgelegenheid in installatiesector

Veel werkgelegenheid in installatiesector

Er is veel werkgelegenheid in de installatiesector. Afgestudeerden aan opleidingen die aansluiten op de installatiebranche hebben relatief veel kans op het vinden van werk.

Dat blijkt uit de nieuwe website kansopwerk.nl. De website is een initiatief van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Eerste monteur

Vooral de opleidingen voor eerste monteur en technicus laten een positief beeld zien. Maar ook voor technici elektrotechnische industriƫle installaties en systemen, technici elektrotechnische installaties woning en utiliteit, en technici service en onderhoud werktuigkundige installaties is de kans op een baan in heel Nederland groot. Dat geldt, in mindere mate, ook voor de opleidingen voor monteur elektrotechnische installaties en tekenaar werktuigkundige installaties.

Marktsituatie

Op de website kansopwerk.nl kan per regio bekeken worden wat de kans op werk is in een bepaalde sector. Daarnaast kunnen werkgevers en bedrijven bekijken hoeveel studenten er per regio een bepaalde opleiding volgen. Zo kan een indicatie gedaan worden hoeveel mbo-gediplomeerden er in een bepaalde sector bij komen. Op basis van onafhankelijke informatie wordt een realistisch beeld geschetst van het arbeidsmarktperspectief voor alle mbo-opleidingen. De website geeft een indicatie van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor een mbo-gediplomeerde schoolverlater op het niveau en in het verlengde van de gevolgde opleiding.

Advertisment ad adsense adlogger