Veiligheid bij installatie van zonnepanelen moet beter

Veiligheid bij installatie van zonnepanelen moet beter

Net als de Arbeidsinspectie zijn de brancheverenigingen Techniek Nederland en Holland Solar bezorgd over de veiligheidssituatie in de zonne-energiesector.

“Er is een kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem opgezet om de veiligheid in de zonnepanelensector te verbeteren”

Ieder ongeval dat plaatsvindt bij het installeren van zonnepanelen is er één te veel. Techniek Nederland vindt dat veiligheid altijd topprioriteit moet zijn. Aan de veiligheid van monteurs mag geen enkele concessie worden gedaan.

Stappen ondernomen

Techniek Nederland en Holland Solar zijn zich terdege bewust van hun verantwoordelijkheid. Daarom hebben ze naar aanleiding van de recente berichten van de Arbeidsinspectie de voorlichting over veilig werken geintensiveerd. Daarbij spannen ze zich in om het kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem óók onder de aandacht te brengen van bedrijven die geen lid zijn van de brancheorganisaties.

Lees ook: Ondanks afbouwen salderingsregeling blijft aanschaf zonnepanelen gunstig

Naleven regels

Techniek Nederland en Holland Solar wijzen alle bedrijven in de sector voortdurend op het belang van het naleven van de regels, instructies, procedures en adviezen voor kwaliteit en veiligheid.

Het kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem van de sector bestaat uit normen, het handboek zonne-energie, opleidingen en examens als onderdeel van de vakmanschapsroute voor de zonnestroominstallateur, en erkennings-/certificeringsregelingen.

Download PDF – Het kwaliteits- en borgingssysteem voor de zonne-energiesector 

Advertisment ad adsense adlogger