Verduurzaming 9.000 woningen in regio Haaglanden

Verduurzaming 9.000 woning in regio Haaglanden

Vijf woningcorporaties, gebundeld onder de naam VRDRS*, zijn in de regio Haaglanden een langdurige samenwerking aangegaan. Zij gaan in de komende jaren 9.000 sociale huurwoningen in de regio renoveren en verduurzamen. Ook de vaste bouwpartners die deze projecten gaan uitvoeren zijn bekend. Ze werken samen als De Bouwstroom.

“Partnerschap Haaglanden: 5 corporaties, 5 bouwers, 9.000 woningen”

Begin 2024 starten de voorbereidingen voor de eerste renovatieprojecten van De Bouwstroom renovatie & verduurzaming, die bestaat uit: BAM Wonen, Buurtbouwers (combinatie Smits Vastgoedzorg & VORM), combinatie Era Contour & Dura Vermeer en Van Wijnen Stolwijk en Willems Vastgoedonderhoud.

Krachten bundelen

Wout van der Waal, directeur Zuidwest bij BAM Wonen: “Steeds vaker worden we als bouwers gevraagd onze krachten te bundelen om versneld sociale huurwoningen te verbeteren. Deze mooie opdracht van VRDRS sluit aan bij onze gezamenlijke ambities, biedt veel kansen én is uniek door de methodiek van samenwerken. De huurders van deze vijf corporaties kunnen ervan uitgaan dat hun woningen nu sneller energiezuiniger worden”.

Tempo voor VRDRS

“Het tempo van verduurzaming van sociale huurwoningen gaat omhoog, dat is heel belangrijk in deze ingewikkelde tijd waar we in een wooncrisis zitten en de energielasten hoog zijn. Dit vraagt om betaalbare, goed geïsoleerd en duurzame woningen. De Bouwstroom geeft ons de garantie op capaciteit bij deze vijf bouwers. Omdat we de 9.000 woningen in één keer aanbesteden, kunnen we met deze partijen een langdurige samenwerking opbouwen, werken we efficiënter en standaardiseren we processen waar dat mogelijk is. Extra belangrijk in deze tijd en voordelig voor alle partijen en niet te vergeten voor al onze huurders die straks weer comfortabel zullen wonen”, aldus Hilde Wüsteveld, teammanager Ontwikkeling van Stedelink.

*De woningbouwcorporaties in de regio Haaglanden zijn samenwerkend onder de afkorting VRDRS: Vidomes, Rijswijk Wonen, De Goede Woning, Rondom Wonen en Stedelink.

Verduurzaming 9.000 woning in regio Haaglanden. Lees ook:
Versnelcoalitie wil verduurzaming woningen versnellen.

Advertisment ad adsense adlogger