Week van de Circulaire Economie en Circular Award

Circular Award 2018

Op maandag 15 januari 2018 wordt in Den Haag de eerste Circular Award van Nederland uitgereikt. Deze uitreiking markeert tevens de start van De Week van de Circulaire Economie, die plaatsvindt van 15 tot en met 19 januari 2018. De prijs gaat naar het meest iconische circulaire product, project of bedrijf, dat laat zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Circular Award voor het meest opvallende circulaire initiatief

Jury

Onder leiding van prof. dr. Louise Vet (NIOO-KNAW) selecteert een deskundige jury, bestaande uit acht gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit, het meest opvallende circulaire initiatief. Juryleden zijn onder andere Elphi Nelissen, voorzitter transitieteam Bouw, hoogleraar Building Sustainability en decaan faculteit bouwkunde TUE,
Emmo Meijer, boegbeeld Topsector Chemie, Fried Kaanen, voorzitter Metaalunie, en Anne-Marie Rakhorst, ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid.

Kiezen

Uit 140 inschrijvingen is een keuze gemaakt van 20 organisaties en initiatieven. Deze lijst is samengesteld op basis van vier criteria: circulariteit, impact en schaalbaarheid, samenwerking en businessmodel. In totaal worden er vijf verschillende winnaars gekozen in de categorieën Biomassa & Voedsel, Bouw, Consumptiegoederen, Kunststoffen en Maakindustrie.

De vijf winnaars pitchen op 15 januari tussen 15:00 en 17:00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag om de Circular Award in de wacht te slepen. De meest aansprekende pitch wordt op deze dag gekozen door zowel het publiek als de jury.

Over

De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! en het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ van de Rijksoverheid. De award wordt uitgereikt tijdens de start van de derde Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week openen koplopers die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie.

Check de agenda van de Week van de Circulaire Economie voor een up to date overzicht.

Advertisment ad adsense adlogger