Wil je rolluiken plaatsen? Lees deze koopgids!

Wil je rolluiken plaatsen, ees deze koopgids

Denk je erover om rolluiken te laten monteren? Een rolluik heeft vele voordelen, maar is ook een investering. Natuurlijk wil je dan een weloverwogen keuze maken. Daarom hebben wij deze koopgids geschreven met informatie over de soorten rolluiken die verkrijgbaar zijn en punten waar je op moet letten bij de aanschaf. Zo heb je straks alle informatie om het perfecte rolluik te kiezen.

Dit zijn de argumenten waarom een rolluik het overwegen waard is

Er bestaan meer dan genoeg argumenten om een rolluik aan te schaffen. In de eerste plaats zorgt een rolluik er natuurlijk voor dat een woning inbraakproof wordt. Daarnaast creƫert het meer privacy, want in gesloten toestand kan er geen enkele pottenkijker nog naar binnen gluren.

Rolluiken zijn ook ideaal tijdens de zomer, op twee manieren zelfs! Want het zorgt ervoor dat er geen zonlicht meer naar binnen dringt. Enerzijds houd je daarmee het huis lekker koel. Aan de andere kant is die verduistering uiteraard ook erg handig voor de slaapkamer: zo maak je geen korte nachten meer doordat het zo laat donker en vroeg licht wordt. Reden genoeg dus waarom een rolluik voor veel mensen zeker een interessante optie is.

Welke soorten rolluiken zijn er?

Inbouwrolluiken

De eerste soort rolluiken die het bespreken waard zijn, heten inbouwrolluiken. Dit zijn rolluiken waarbij het rolluik binnen in de muur wordt weggewerkt. Hierdoor is dan ook geen extra ruimte meer nodig om het rolluik te laten draaien, wat wel vaak het geval is met andere rolluiken. Ook ziet een inbouwrolluik er luxer en strakker uit, omdat je geen extra element meer buiten het raam zal zien hangen. Echter is deze optie wel vaak wat duurder dan andere opties, omdat de installatie ervan wat ingewikkelder is.

Voorzetrolluiken

Een andere optie die veel mensen kiezen, zijn voorzetrolluiken. Deze worden als het ware voor de ramen geplaatst en hangen dus buiten het raam. Hierdoor is er wel meer ruimte nodig om het rolluik uit te laten rollen, maar deze optie biedt wel meer voordelen. Zo zijn voorzetrolluiken vaak goedkoper dan inbouwrolluiken en ook makkelijk te installeren, onderhouden en repareren.

Opbouwrolluiken

De laatste soort rolluik die we moeten noemen, zijn opbouwrolluiken. Deze rolluiken zijn enorm handig wanneer je geen extra ruimte tot je beschikking hebt. Dit komt doordat de meeste opbouwrolluiken zo ontworpen zijn dat deze boven het raam bevestigd kunnen worden. Hierdoor is er dus geen extra plaats nodig om het rolluik uit te laten rollen. Ook de prijs van een opbouwrolluik valt vaak behoorlijk mee. Het enige nadeel dat een opbouwrolluik heeft, is dat deze er vaak minder esthetisch uitzien.

Dit zijn de zaken die bepalen welk rolluik een goede match voor je is:

Alles begint met je eigen voorkeur

De specifieke situatie en je persoonlijke voorkeur vormen samen de eerste en belangrijkste factor die bepaalt welk rolluik de beste keuze is voor jou. Heb je genoeg ruimte om een voorzetrolluik of inbouwrolluik te installeren? Of heb je liever een opbouwrolluik? Houd er ook rekening mee dat sommige rolluiken makkelijker te bedienen zijn dan anderen of zelfs automatisch zijn. Bedenk dus goed wat je precies van het rolluik verwacht voordat je een keuze maakt.

Neem de reviews van de rolluiken goed door

Een ander criterium dat je kunt gebruiken om een rolluik te vinden dat bij je past, zijn de reviews. Door de reviews van andere consumenten te lezen, krijg je een goed beeld van hoe het rolluik precies functioneert en of het de kwaliteit heeft waar je naar op zoek bent. Tevens kan je via reviews ook meer informatie verzamelen over leveranciers en wat de voor- en nadelen zijn van elke optie.

Let op de garantie

De laatste belangrijke factor waar je op moet letten, is de garantie. Hoe lang wordt er garantie geboden en wat valt er allemaal onder die garantie. Rolluiken hebben, uiteraard, bewegende onderdelen dus moet alles soepel lopen en goed onderhouden worden. Bij slijtage of defecten moeten er soms onderdelen vervangen worden en je wilt natuurlijk dat dit hele proces soepel en zonder veel problemen verloopt. Kies dus een product met een goede garantieperiode en een garantiebewijs. Hiermee kun je er zeker van zijn dat je bij eventuele problemen gedekt bent. Zo weet je dat het rolluik tijdens een bepaalde periode goed functioneert of dat, indien er problemen optreden, dat deze snel worden opgelost.

Al met al heb je in deze koopgids voldoende informatie verzameld om een goede keuze te maken als het gaat om het kopen van een rolluik. Sla dus nu toe!

Advertisment ad adsense adlogger