Panattoni Park Twente

Project - Panattoni Park Twente

In maart 2023 gaat de bouw van Panattoni Park Twente officieel van start. Het high-end distributiecentrum van 55.000 vierkante meter groot is gelegen op het XL Businesspark Twente in Almelo.

“Panattoni Park wordt volgens de BREEAM-normering gebouwd, is aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen”

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: “Panattoni Park Twente meet straks 55.000 vierkante meter, heeft 48 laaddocks en bijna vierhonderd parkeerplaatsen. Het warehouse is eventueel op te delen in vier individuele units met elk een eigen kantoor. Het is qua omvang en ligging op deze logistieke hotspot uniek gepositioneerd.”

Vrachtvervoer over water

Door haar strategische locatie biedt XL Businesspark Twente ruimte aan toonaangevende internationale bedrijven in de industrie, logistiek, transport en distributie. Het heeft een openbare laad- en loskade direct aan het Twentekanaal, dat aansluit op het Europese netwerk van rivieren en kanalen.

Met een directe waterverbinding naar de Rotterdamse en Amsterdamse haven is XL Businesspark Twente zeer geschikt voor bedrijven die voor hun supply chain gebruikmaken van containervervoer over water. Dankzij de aanwezigheid van de Combi Terminal Twente (CTT) op het terrein, kunnen containers eenvoudig van het schip naar een distributiecentrum worden gebracht en vice versa.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Innovaties

Panattoni Nederland is met partners en toekomstige huurders voortdurend op zoek naar duurzame innovaties. Op dit moment zijn alle Panattoni-ontwikkelingen al aardgasvrij en zij hebben tenminste het BREEAM Very Good duurzaamheidscertificaat.

Waar mogelijk is bij de ontwikkeling gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Bij elke nieuwe ontwikkeling onderzoekt Panattoni het optimaal benutten van het zonnepotentieel van het betreffende dak – voor energievoorziening van bedrijfsprocessen van huurders en terug levering aan het elektriciteitsnet.

Ook Panattoni Park Twente krijgt zonnepanelen. Gerritsen: “Port of Twente heeft haar XL Businesspark Twente prachtig aangelegd en er echt een groen en aantrekkelijk gebied van gemaakt. Dat sluit naadloos aan bij onze wijze van ontwikkelen en bouwen: met respect voor mens en milieu.”

Advertisment ad adsense adlogger