Onderzoek naar marktkansen van composiet

Onderzoek naar marktkansen van composiet in bouw en infra

De zoektocht naar toepassing van lichtgewicht composiet in de bouw en infrastructuur gaat onverminderd voort. In november start de studie ‘Buildings & Infrastructure’. Daarin wordt gekeken naar mogelijkheden op het gebied van de techniek en de markt – en de overlap tussen die twee.

De afgelopen jaren is gebleken dat innovatieve materialen van (bio)composiet diverse voordelen hebben, met name vanwege het lichte gewicht. Grootschalige toepassing in de bouw en infrastructuur blijft echter vooralsnog achterwege.

Waar liggen de kansen

Vandaar dat AZL (Aachener Zentrums für Integrativen Leichtbau) en de Industrievereinigung Verstärkte Kunststoffe (AVK) nu onderzoek gaan doen naar de kansen. Zij zien een grote toekomst weggelegd voor lichtgewicht materialen in de bouw en infrastructuur. Het onderzoek wil concretiseren waar de mogelijkheden precies liggen. Zo wordt gekeken welke producten, materialen en productietechnieken kansrijk zijn. Daarvoor zal AZL scenario’s ontwikkelen en inschatten waar het grote potentieel te vinden is. Daarbij kan kennisdeling tussen de partnerbedrijven voor alle deelnemende partijen relevante informatie opleveren voor product- en serviceontwikkeling.

Partners gezocht

Er worden nog partners gezocht die willen meedoen aan de studie, zo bericht kunststofenrubber.nl. Er zullen deelnemers worden betrokken uit de gehele waardeketen van de lichtgewichtsector, plus partijen uit de bouw en infrastructuur. Deze cross-over tussen werelden is nodig om de innovatieve technieken door te kunnen laten breken in de markt. De deelnemers zullen een direct onderdeel van de studie zijn en als gevolg daarvan kunnen zij ook gedeeltelijk de koers van de studie bepalen. Buildings & Infrastructure start in november, duurt zes maanden, en staat open voor alle bedrijven in de waardeketen van de lichtgewicht composieten, de bouw en infrastructuur. Geïnteresseerde bedrijven voor deelname aan de studie kunnen zich aanmelden voor 14 oktober. Meer informatie over de uitkomsten en over deelnamemogelijkheden zijn hier te vinden.

Advertisment ad adsense adlogger