Den Haag investeert in Scheveningen

Den Haag investeert in Schevening

Den Haag gaat flink investeren in Scheveningen. De komende vier jaar zo’n 20 miljoen, in totaal wordt er 70 miljoen geïnvesteerd. Met deze investering moet de badplaats aantrekkelijker worden voor bewoners en bezoekers. De investering wordt naar verwachting terug verdiend door middel van toerisme in de Haagse badplaats.

Wethouder Boudewijn Revis, verantwoordelijk voor Scheveningen, maakte de investeringen bekend.

Versteend en sleets

De wethouder geeft aan de badplaats nu versteend en sleets te vinden. Hij vindt het belangrijk dat wanneer een bezoeker Scheveningen binnen komt direct een strandgevoel heeft. In het zogenoemde Scheveningen Bad wordt dan ook 20 miljoen euro geïnvesteerd. Onder de noemer De Kust Gezond worden de Noordelijke boulevard, het Circusplein en Palaceplein, de strandopgangen en de Gevers Deynootweg, Zwolsestraat, Kurhausweg en Nieuwe Parklaan heringericht met meer groen en voetgangersruimte.

Toerisme

De totale investering van 70 miljoen denkt de stad terug te verdienen met extra toeristen. De ontwerpen worden de komende maanden uitgewerkt. Eind dit jaar moet de gemeenteraad definitief groen licht geven. Revis presenteerde zijn plannen in het Kurhaus, dat na een faillissement in handen is gekomen van Amrath Hotels. De wethouder is blij dat Amrath fors gaat investeren. Hij prees ook KondorWessels en DanZep, de redders van de te herontwikkelen Pier.

In 2026 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Advertisment ad adsense adlogger