Energieneutrale woningvoorraad in Brabant

Energieneutrale woningvoorraad in Brabant

In Brabant worden de handen ineen geslagen om te komen tot een energieneutrale woningvoorraad in 2050. De vijf grote gemeentes en de provincie Noord-Brabant gaan samenwerken om dit mogelijk te maken.

Om dit mogelijk te maken, moet in de gehele provincie 800.000 woningen worden aangepakt. Bij deze woningen moet de warmtevraag omlaag in combinatie met het opwekken en het opslaan van zelfopgewekte energie.

Energieneutrale woningen

De komende drie maanden wordt de basis gelegd voor een Brabantse nul-op-de-meterdeal. Diverse bouwpartijen, financieringsinstellingen, verzekeraars, gemeenten, woningcorporaties en energiecoöperaties kunnen zich aansluiten. Het eerste doel dat is gesteld is het bouwen van 1.000 energieneutrale woningen voor 2017. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van cofinanciering. Het eerste doel (de 1.000 woningen) wordt mede gefinancierd door EU-fondsen.

Innovatief karakter

Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Bert Pauli geeft het innovatieve karakter van gebied aan. “Wij hebben hier de Spark-campus, die een cruciale rol kan spelen bij het leggen van verbanden tussen energie, ICT, hightech systemen en materialen, en design. Daarmee hebben wij een voorsprong: wij gaan hier een totaalconcept ontwikkelen, waar ondernemers in de bouw en woningeigenaren voor in de rij staan.”

Advertisment ad adsense adlogger