Herman Wijffels Innovatieprijs: inschrijving open

Herman Wijffels innovatieprijs inschrijvingen nu geopend

In 2015 wordt de Herman Wijffels Innovatieprijs weer uitgereikt. De inschrijvingen zijn vanaf heden geopend. De prijs is in het leven geroepen om ondernemers verder te helpen met hun innovaties, dit door middel van ondersteuning van 30.000 euro. Behalve de geldprijs krijgt de winnaar ook toegang tot een belangrijk netwerk, publiciteit en erkenning.

Voorwaarden

Om mee te doen met de prijs is er een aantal voorwaarden. Zo moet er een rendabele business case zijn, een werkend prototype en testresultaten of een pilot. Het prijzengeld moet worden besteed aan de ontwikkeling van de innovatie.

Categorie├źn

De Rabobank stimuleert graag innovaties en is van mening dat innovaties een podium moeten krijgen. Door middel van deze prijs wil de bank dat voor elkaar krijgen. Er zijn drie categorie├źn:

  • Food en agri: innovaties voor duurzame landbouw en voedselvoorziening.
  • Circulaire economie: innovaties voor een duurzame economie.
  • Vitale gemeenschappen en zorg: innovaties die leefbaarheid, vitaliteit en goede zorg bevorderen.

De prijs

De prijs is vernoemd naar Herman Wijffels, die voorzitter was van de toenmalige hoofddirectie van de bank. De bank richtte na zijn vertrek een fonds op waarvan hij zelf het doel mocht bepalen. Zijn keuze was om innovatief en duurzaam ondernemen te stimuleren.

Inschrijving kan tot en met 31 maart 2015. Over de winnaar van vorig jaar leest u hier meer.

Advertisment ad adsense adlogger