PassiefBouwen Award voor Molenplein Middelharnis

passiefbouwe award

Op 12 februari 2015 is de PassiefBouwen Award 2014 uitgereikt. In de categorie nieuwbouw heeft het project Molenplein de award in de wacht gesleept. De award werd uitgereikt door Chris Zijdeveld, voorzitter Stichting PassiefBouwen, aan Simon van Nieuwaal, directeur-bestuurder van Woongoed GO.

Keurmerk

De PassiefBouwen Award is een jaarlijkse prijs. Een project dat in het voorgaande jaar is afgebouwd volgens de eisen van PassiefBouwen maakt kans op de award. Het gebouw/project moet daarvoor het certificaat Gebouwd Volgens van het keurmerk PassiefBouwen Keur hebben ontvangen.

Molenplein Middelharnis

Bij het winnende project is een zestal zeer energiezuinige huurwoningen gerealiseerd. De huurwoningen zijn gebouwd volgens het PassiefBouwen principe gebouwd, het wooncomfort bleef naast het energiezuinige altijd een belangrijke factor tijdens het ontwerp. De jury geeft aan dat ‘het project Middelharnis met zes woningen met die ambitie van een omvang waarvan voorbeeldwerking is te verwachten. Daarnaast is ook de vormgeving inspirerend.’

Duurzame toepassingen

Bij dit project is er ook veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de woningen. Zo zijn de gevels van deze woningen vrij speels, iets wat bij andere Passiefhuizen vaak niet het geval is. De samenwerkende partijen (Woongoed GO en DWA) hebben zich streng aan het budget gehouden. In de woningen zijn diverse oplossingen toegepast om het zo duurzaam mogelijk te maken. Zo hebben de woningen zeer hoogwaardige thermische en luchtdichte schil en er is vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning gerealiseerd. Ook is vloerverwarming en -koeling en een hybride luchtwarmtepomp toegepast.

Advertisment ad adsense adlogger