Renovatiekompas maakt verduurzamen gemakkelijker

renovatiekompas maakt verduurzamen gemakkelijker

Het zogeheten Renovatiekompas moet in tien minuten inzicht geven in de kosten en baten van een renovatie- of groot onderhoudsproject. Het moet bijdragen aan het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Uiteraard is het belangrijk te weten hoe een woning duurzamer kan worden gemaakt, maar het is ook van groot belang wat de kosten hiervoor zijn. Zowel corporaties als de huurders zien de kosten toenemen. Met dit Renovatiekompas is het mogelijk snel inzicht te krijgen in de kosten. Het kompas werd tijdens de Renovatiebeurs in Utrecht gepresenteerd.

Online rekentool

Diverse bedrijven hebben samengewerkt om deze online rekentool mogelijk te maken. De volgende renovatiebedrijven hebben bijgedragen: Hemubo, Smits Vastgoedzorg, Rutges Vernieuwt en de TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep.

Het Renovatiekompas in gebruik

In de tool zijn veel verschillende data verwerkt. Op het gebied van techniek, duurzaamheid en veiligheid zijn er data verzameld van 30 verschillende (bestaande) woningtypologieën waarin de huidige woningmarkt in ingedeeld. De online tool moet worden ingevuld voor het project. De gebruiker kan zelf bepalen welke variabelen voor het project belangrijk zijn. Aan de hand van die instellingen maakt het Renovatiekompas zijn berekeningen. Vervolgens wordt er een rapport gemaakt met diverse scenario’s.

Rapport

Behalve kenbaar te maken welke investering er nodig is, worden ook de woonlasten bekend gemaakt. Het Renovatiekompas helpt dus in de besluitvorming van (strategisch) portefeuillebeleid naar een complex gerichte aanpak voor renovatie en onderhoud.

Advertisment ad adsense adlogger