Negen kantoorgebouwen herontwikkelt in Nieuwegein

Negen kantoorgebouwen herontwikkelt in Nieuwegein

Het gebied Rijnhuizen in Nieuwegein verandert van werkgebied met hoge leegstand naar een aantrekkelijke omgeving. In het kader hiervan heeft Van Wijnen negen kantoorgebouwen gekocht. De kantoorgebouwen worden door het bedrijf worden herontwikkeld en getransformeerd naar woningen.

Er komt een mix van koop- en vrije sector huurappartementen

In Nieuwegein is er behoefte aan ruim 3.000 woningen voor de periode tot 2025. Het centraal gelegen Rijnhuizen – wat kampt met leegstaande kantoren, maar anderzijds gekenmerkt wordt door cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten – kan goed voorzien in deze behoefte.

Herontwikkeling

De negen kantoorgebouwen die Van Wijnen herontwikkelt en transformeert naar woningen, bevinden zich op het voormalig bedrijvenpark Rhijnhuyzen in Rijnhuizen. De kantoren zijn omringd door groen en water en gelegen naast het mooie landgoed Rijnhuizen. “Een prachtige plek om te wonen met veel historie”, aldus Jeroen Roijers, projectontwikkelaar bij Van Wijnen.

Verbindende schakel

Het project bestaat uit circa 250 appartementen, variërend van 50m² tot 140m². Er zal een mix van koop- en vrije sector huurappartementen komen. De appartementen worden verder uitgewerkt in samenspraak met beleggers en kopers.

Jeroen Roijers: “Door groen als verbindende schakel tussen de gebouwen en de collectieve voorzieningen, die wij opnemen in het plan, wordt dit niet alleen een mooie plek om te wonen, maar ook een plek voor ontmoeting en verbinding.”

Het project van circa 30.000 m² bvo is onderdeel van de totale transformatie van Rijnhuizen.

Advertisment ad adsense adlogger