Sportconcept: oplossing voor gemeenten?

Sportconcepten oplossing voor de gemeentes

Meerdere gemeenten zijn op zoek naar nieuwe en vooral goedkopere manieren om sportaccommodaties neer te zetten. Het ‘Sportconcept’, een nieuw concept waarbij ontwerp, realisatie, exploitatie, onderhoud en (eventueel) financiering bij één partij zijn ondergebracht speelt hier op in. Door dit concept kan de gemeente geld besparen en wordt achterstallig onderhoud aan sportcomplexen voorkomen.

Veel gemeenten kampen met het probleem dat de kosten van sportcomplexen oplopen. Zowel Sportfondsen Nederland en de Vaessen proberen aan de hand van het sportconcept de kosten te drukken. ‘

Kosten beperken

Het initiatief waarbij ervaren marktpartijen de exploitatie als leidraad nemen en daarmee garant staan voor een groot deel van de bouw-, onderhouds, en exploitatiekosten moet het mogelijk makende kosten voor de gemeenten te drukken. Beide partijen die aan dit concept werken vinden dat ook in economische mindere tijden het belangrijk is om de toekomst van sportvoorzieningen in Nederland te waarborgen. Ze hopen te bereiken dat elke Nederlander ook in de toekomst kan blijven sporten. De Vaessen Groep is speler binnen de markt van de ontwikkeling en bouw van sportaccommodaties. Sportfondsen Nederland heeft 300 locaties in de sector van private sportaccommodaties.

Toegespitst op lokale behoeften

Gemeente Vianen heeft een multifunctioneel sportcomplex laten realiseren met het sportconcept. Sportwethouder Marcel Verweij merkt dat er bij meerdere gemeentes behoefte is voor een oplossing om de kosten te drukken op sportaccommodaties. Dankzij intensieve samenwerking met de gemeente is de locatie toegespitst op de lokale behoeften. Ook is het sportcomplex volgens een duurzaam ontwerp gebouwd.

Advertisment ad adsense adlogger