Onlinetool SWIBO test kennis van industriële woningbouw

Onlinetool SWIBO test kennis van industriële woningbouw

Industrieel of traditioneel gebouwd? Zie jij het verschil? Industrialisatie Woningbouw van De Bouwcampus test deze kennis met de onlinetool SWIBO.

“Zie jij in één oogopslag het verschil tussen een traditioneel gebouwde woning of een huis dat in de fabriek is geproduceerd?”

Woningbouwopgave

Nederland staat voor een gigantische woningopgave. Tot en met 2030 moeten er zo’n 900.000 woningen worden gebouwd. Het streven van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is om de helft hiervan circulair en industrieel te bouwen. Om dit aantal te realiseren is versnelling nodig en daarbij staan betaalbaarheid, bereikbaarheid en duurzaamheid centraal.

Omslag naar industriële woningbouw

De Bouwcampus zet zich in voor deze structurele versnelling en opschaling van industriële woningbouw. De stichting gelooft dat de omslag naar industriële woningbouw helpt om de huidige crises in wonen, arbeid, grondstoffen en klimaat te slechten. Op dit moment wordt industrieel ontwikkelen en bouwen nog te vaak als ongewenst gezien.

SWIBO

Om dit negatieve imago te doorbreken is de onlinetool SWIBO (Swipe Industrieel Bouwen) in het leven geroepen. Want De Bouwcampus vindt dat industriële woningbouw een van de voornaamste oplossingen is om binnen zeven jaar 900.000 woningen te bouwen, maar nog lang niet iedereen is daarvan overtuigd.

Afgelopen najaar heeft een kleine groep al kennisgemaakt met de onlinetool. 159 deelnemers namen toen deel aan de peiling. Nu treedt De Bouwcampus er breder mee naar buiten.

SWIBO geeft inzicht in wat er op het gebied van industriële woningbouw al mogelijk is. Tegelijkertijd geven de antwoorden informatie over het imago van industrieel bouwen. De peiling staat open tot en met 31 mei 2023.

Bouwcampus:

“Als je wilt dat het écht anders moet, maar nog niet weet hoe. Aan de hand van concrete vraagstukken brengt De Bouwcampus systeemveranderingen teweeg. Binnen drie maatschappelijke opgaven richt het transitietrajecten in met vertegenwoordigers vanuit de gehele keten, dus van minister tot staalvlechters. Oplossingen die daarmee ontstaan, richten zich op opschaling, repeteerbaarheid en versnelling”.

De Bouwcampus test kennis van industriële woningbouw met onlinetool SWIBO.

Advertisment ad adsense adlogger