VSB sectie steigerbedrijven heeft met Arjan de Velde nieuwe voorzitter

Onlangs heeft Arjan de Velde de voorzittershamer van de sectie Steigerbedrijven overgenomen van Gijs Buijs bij de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB). Als nieuwe voorzitter van de sectie treedt hij ook toe tot het Algemeen Bestuur van de VSB.

Goed ingevoerd

Arjan de Velde neemt de functie van sectievoorzitter over van Gijs Buijs die tientallen jaren bestuursmatig actief is geweest binnen de vereniging. Daarnaast representeerde hij lange tijd ook de VSB, onder meer binnen het bestuur van de Aannemersfederatie Nederland (AFNL) en was hij gesprekspartner bij de onderhandelingen voor de CAO Bouw. Hij is Director Operations bij Brand Infrastructure Services BV en als zodanig goed ingevoerd in de steigerbouwmarkt.

Het Algemeen Bestuur van de VSB, bestaat verder uit Frank Klessens (voorzitter, Sectie Hoogwerkbedrijven) en Jan Remmits (penningmeester, Sectie Betonbekistingbedrijven). Het bestuur van de sectie steigerbedrijven bestaat uit R. Engelaar van Bilfinger Industrial Services, C. Hunter van Kaefer en D. Koster van Steigerbouw Van der Panne.

Update Richtlijn Steigers

De bestuurswisseling vindt plaats in een periode waarin er binnen de sectie Steigerbedrijven aan een belangrijke update van de Richtlijn Steigers wordt gewerkt. Gijs Buijs zal deze update nog zolang blijven begeleiden en ook voor de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies werkzaamheden blijven uitvoeren. Voor de komende jaren verwacht de sectie een groei van het aantal leden en staat een aantal nieuwe initiatieven voor alle aangesloten bedrijven op het programma, waaronder een e-learning en digitale toolbox. Ook is er volop beweging in de andere secties, waarbij de speerpunten onder meer zijn: scholing, nieuwe wet- en regelgeving, richtlijnen, kennisoverdracht en product- en procesinnovaties.

Over VSB

De branchevereniging VSB telt met leden en donateurs inmiddels circa 75 bedrijven. De leden alleen al vertegenwoordigen een geschatte jaaromzet van 800 miljoen euro. De breed georiënteerde achterban van de VSB streeft één gemeenschappelijk doel na: het bieden van een veilige werkplek op hoogte. Verdeeld in drie secties van montagebedrijven, fabrikanten, leveranciers en verhuurbedrijven, wordt het complete scala van arbeidsmiddelen en producten vertegenwoordigd. Van stalen steigers, rolsteigers, ladders, trappen, hefsteigers, bouwliften, hoogwerkers en hangbruginstallaties tot betonbekistingen, ondersteuningsconstructies en gevelonderhoudsinstallaties.

(Lees verder onder de foto)
Arjan de Velde, voorzitter van de sectie Steigerbedrijven van de VSB
Arjan de Velde

Lees ook: Richtlijn voor bepaling windbelasting op steigers.

Advertisment ad adsense adlogger