Wonen en bouwen in 2020

Wonen en bouwen in 2020

Onlangs is de film ‘Wonen en bouwen in 2020’ van Marjet Rutten in première gegaan. De film is tot stand gekomen in samenwerking met Itannex, VORM, Klimaatgarant, Blauwhoed, TBI en Topcon en gemaakt door Spektor en laat zien hoe het (ver)bouwen van een woning over een paar jaar gaat en welke rol bewoners hier zelf in hebben.

Toekomst concreet?
Marjet Rutten over de film: “Verandering is overal om ons heen. En het is voor niemand een verassing dat dit ook de bouw-, vastgoed- en installatiesector treft. Maar hoe ziet die toekomst er dan concreet uit? Dat is voor velen een stuk lastiger. In woorden of zinnen nog lastiger uit te drukken. Dat moet je zien en voelen. Zo ontstond het idee om een film te maken. Een film die voor een groot deel is gebaseerd op technieken die er al zijn. We moeten ze alleen gaan gebruiken.”

In actie komen
Rutten en partners willen met deze film projectontwikkelaars en bouwers inspireren om in actie te komen en aan de slag te gaan met innovatie. “Achterover zitten en maar zien of het werkelijkheid wordt, dat is niet de oplossing. Hoe de toekomst eruit ziet, hebben we zelf in de hand. Daar kan ieder van ons op zijn eigen manier een bijdrage aan leveren. Hoe klein ook. Want heel veel kleine bewegingen zorgen uiteindelijk voor de grote beweging.”

Advertisment ad adsense adlogger