Woonfabriek Oudkarspel met prefab productiefaciliteit

Woonfabriek in Oudkarspel – prefab productiefaciliteit

Houtindustrie Stam & Landman (HSL) en Gevelelementen Noord-Holland (GNH), dochterondernemingen van BAM, hebben op Bedrijvenpark Breekland in Oudkarspel het startsein gegeven voor de realisatie van een hypermoderne prefab productiefaciliteit voor de fabricage van woningen.

“We veranderen de woningbouw in een hightech productieproces”

BAM speelt met de bouw van de faciliteit in op de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen. In 2023 start de productie in het bedrijfspand van circa tienduizend vierkante meter.

Conceptuele bouwstromen

HSL en GNH zijn gespecialiseerd in de industriële productie van houten raamkozijnen, deuren en gevelelementen. Beide ondernemingen zijn al ruim 25 jaar een strategische partner van BAM Wonen en maken sinds begin 2021 deel uit van BAM.

In de woningmarkt verschuiven activiteiten van de bouwplaats naar prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden. Verdere integratie van de geprefabriceerde modules in haar conceptuele bouwstromen, stelt BAM in staat sneller op te schalen naar duurzame oplossingen, gebaseerd op de wensen van opdrachtgevers en bewoners.

Sustainable tomorrow

Willem Otter, directeur BAM Specials: “De weg die we hiermee inslaan, past in onze strategie ‘Building a sustainable tomorrow’. Een digitale, industriële en modulaire manier van produceren vergroot de veiligheid in de bouw, verkleint de faalkosten en verhoogt de efficiency van het gehele bouwproces; we veranderen de woningbouw in een hightech productieproces. Zo realiseren we niet alleen volumes, maar ook enorme tijdwinst; de time to market verkorten we met deze methode met driekwart.”

Mogelijkheden houtbouw

De toepassing van de brede mogelijkheden van houtbouw is in dit proces cruciaal, vertelt Otter. “Met de nieuwbouw van een hypermoderne productiefaciliteit op Breekland geven we daar invulling aan. Deze stap stelt ons in staat onze deskundigheid op gebied van duurzaamheid, circulariteit, digitalisering, modulaire en industriële bouwactiviteiten te benutten.”

Lees ook: Prefab woningen in rivierduinen Silvolde

Woonfabriek in Oudkarspel met prefab productiefaciliteit speelt in op de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen.

Advertisment ad adsense adlogger