Dak van het jaar 2015

Dak van het jaar 2015 2

Op 27 januari 2016 zal de Stichting Dakpromotie de eerste Nico Hendriks Award uitreiken aan het Dak van het Jaar 2015. Het Dak van het Jaar is het project dat in 2015 is uitgevoerd en zich heeft onderscheiden op het gebied van kwaliteit en innovatie. Het is nog tot 10 november 2015 mogelijk om projecten aan te melden.

Award

Jaarlijks wordt een flink aantal bijzondere daken uitgevoerd. Daken waar een goede en technisch perfecte oplossing is gerealiseerd; daken waar innovatieve materialen zijn toegepast; daken die in een uitzonderlijk goede samenwerking zijn gerealiseerd, enzovoorts. Tijdens het Nationale Daken Event 2016, van 27-28 januari 2016 in het NBC Nieuwegein, zal het Dak van het Jaar 2015 worden bekroond met de eerste Award.

De award is vernoemd naar prof. ir. Nico Hendriks, emeritus hoogleraar aan de TU Eindhoven en medeoprichter van BDA, als eerbetoon aan zijn verdiensten voor de dakenbranche in de afgelopen decennia en om de uitgangspunten van de award – het bekronen en stimuleren van kwaliteit en innovatie – te onderstrepen.

Aanmelden

Een deel van de projecten is te bekijken, maar de lijst is langer en kan nog worden aangevuld. Het is tot 10 november 2015 mogelijk uw project aan te melden.

Welke daken

De inschrijving staat open voor alle typen daken die in de periode oktober 2014-oktober 2015 zijn gerealiseerd. De vakjury zal de projecten beoordelen op onder andere technische en esthetische kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve kracht. De longlist zal worden teruggebracht tot een shortlist van drie projecten. De winnaar zal tijdens het Nationale Daken Event 2016 bekend worden gemaakt.

Advertisment ad adsense adlogger