Vakbeurs Asbestos in Gorinchem van 20 t/m 22 november

Vakbeurs Asbestos in Gorinchem van 20 t/m 22 november

De eerste editie van vakbeurs Asbestos die plaatsvindt in Evenementenhal Gorinchem staat voor de deur: 20, 21 en 22 november 2018.

Tijdens vakbeurs Asbestos zijn praktijkvoorbeelden, praktische tips en handvatten voor het aanbesteden door vastgoedeigenaren

Een greep uit de onderwerpen en sprekers die aan bod komen: Waar komt de asbestvervuiling vandaan in de nieuwe producten (o.a. keynote-speaker Yvonne Waterman), wat kunnen we leren van de ontmanteling van Centrale Gelderland (AW Brokking, Meuva), wat zijn de echte veiligheidsrisico’s of worden we door angst geregeerd (Henk Jans, arts en GAGS), waar moet je op letten bij aanbesteden bij asbestsanering als vastgoedeigenaar (o.a. Ingmar Schreiberlich AT Osborne).

Praktijkvoorbeelden

Door de aanwezigheid van een voormalige asbestfabriek is Goor (gld.) en de wijde omgeving zwaar verontreinigd met asbest. De nalatenschap van deze asbestfabriek drukt een inktzwarte stempel op (oud)werknemers en de bewoners in de wijde omgeving. Letterlijk onder de rook van de fabriek ligt de woonwijk Gijmink. De sanering van het asbest in de bodem van deze woonwijk heeft enorme impact op de inwoners. Arcadis geeft een kijkje achter de schermen van dit project.

Een ander praktijkvoorbeeld dat behandeld wordt tijdens Asbestos is de ontmanteling van Centrale Gelderland in Nijmegen. In dit praktijkvoorbeeld geeft Meuva een kijkje in de keuken bij het saneren van asbest in een grote industriële installatie. Centrale Gelderland, dat voorheen diende voor de opwekking van energie, werd in 2015 buiten bedrijf gesteld, waarna in december 2017 werd aangevangen met de sloop.

De waarheid van gezondheidsrisico’s

Staan de saneringsmaatregelen nog in verhouding met de gezondheidsrisico’s of regeert de angst? Henk Jans (Arts Maatschappij en Gezondheid en GAGS gaat in op de gezondheidsrisico’s en de mogelijkheden om risicogerichte maatregelen te nemen.

In lijn hiervan houdt Jeroen Terwoert van Inspectie SZW een workshop over simpeler en meer risico gestuurd valideren en gezond saneren door bijvoorbeeld goede bronmaatregelen te treffen, of innovatieve verwijderingstechnieken en gedegen onderbouwd zouden sommige saneringen veilig in klasse 1 kan worden uitgevoerd. Maar hoe? Wat komt er kijken bij een gedegen validatie? Waarop moet je letten? Kan iedereen zomaar een validatiestudie uitvoeren? In deze workshop krijgt de bezoeker tips & tricks en kan men in gesprek met Inspectie SZW.

Vakbeurs Asbestos is van 20 tot en met 22 november a.s. in Evenementenhal Gorinchem. Kijk voor het volledige programma en tijden op: www.asbestosvakbeurs.nl.

Advertisment ad adsense adlogger